Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Performanta pensiilor facultative, evaluata oficial in iunie

Performanta pensiilor facultative, evaluata oficial in iunie

Primele evaluari oficiale ale performantelor fondurilor de pensii facultative (Pilonul III) vor avea loc in iunie, iar administratorii acestora risca sa piarda autorizatia daca rata de rentabilitate a fondurilor se va situa timp de patru trimestre consecutiv sub rata de rentabilitate minima a categoriei respective de risc, potrivit unei norme a CSSPP.

"Primul calcul al ratei de rentabilitate 

a fondului de pensii se va efectua de catre administrator si depozitar, in ultima zi lucratoare a celei de-a 24-a luni

de la data primei raportari a valorii unitare a activului net, certificata de catre depozitarul fondului de pensi, se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

CSSPP va calcula si va publica lunar, pentru perioada ultimelor 24 de luni anterioare datei efectuarii calculului, rata de rentabilitate a fiecarui fond de pensii, rata medie ponderata de rentabilitate a tuturor fondurilor de pensii si rata de rentabilitate minima a fondurilor.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1508 ori
Citeste mai multe desprefond pensii performanta rata rentabilitate