Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lucian Isar: Intoarcerea romanilor in tara ar salva fondul de pensii

Lucian Isar: Intoarcerea romanilor in tara ar salva fondul de pensii


Atragerea inapoi in tara a romanilor care au plecat in strainatate, prin crearea de oportunitati si asigurarea competitivitatii prin alte masuri decat costul redus al fortei de munca, vor avea un impact mai mare asupra fondului de pensii, a declarat ministrul delegat pentru IMM, Lucian Isar.

"Stiu doua masuri cu impact mai mare asupra fondului de pensii. Prima este oferirea de oportunitati in tara, astfel incat, cei care au plecat sa se intoarca. Oferta nu este legata de un fel de meci la nivel de salarizare nominala, ci reala, plus parghiile celor plecati legate de relatia cu tara.

Salariile mici nu trebuie sa fie singurul avantaj al Romaniei

Al doilea palier este ca Romania trebuie sa devina competitiva nu neaparat la cel mai mic salariu. Ar trebui sa fim mai creativi ca sa asiguram mai multe ancore. Daca singurul motiv este costul redus al fortei de munca, a disparut imediat cum s-a terminat ajutorul de stat", a afirmat Lucian Isar.

De asemenea, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri a adaugat ca, din punctul de vedere al atragerii investitorilor, Romania este mai bine pozitionata in strainatate, in comparatie cu modul in care este catalogata in tara.

"Romania este mult mai bine pozitionata decat o vedem noi. In strainatate, din discutiile cu investitorii, am remarcat ca pozitionarea Romaniei poate fi imbunatatita foarte usor.

Suntem o tara mare in Europa, avem ineficientele pe care trebuie sa le prezentam ca si atu-uri. Sunt resurse sub si supraterane neexploatate. Suntem parte din UE, nu avem inca moneda euro. Toate acestea sunt elemente importante pe care celelalte state din jur nu le au", a adaugat Isar.

Oficialul a precizat ca in Romania este necesara pastrarea macrostabilitatii si activarea motoarelor care atrag investitiile provenite din afara zonei euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2247 ori