Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fuziunea fondurilor de pensii ALICO si PENSIA VIVA, aprobata de CSA

Fuziunea fondurilor de pensii ALICO si PENSIA VIVA, aprobata de CSA


Fondul de Pensii Administrat Privat ALICO (fond absorbant) a fuzionat cu Fondul de Pensii Administrat Privat PENSIA VIVA (fond absorbit), autorizarea definitiva a fuziunii fiind aprobata in sedinta din 30 ianuarie a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"In ultimii ani, a avut loc o consolidare a pietei pensiilor private prin fuziuni, ca parte a unui proces natural de evolutie a acestui sector financiar. Atata timp cat nu aduce atingere competitivitatii in sistem, acest proces este in beneficiul stabilizarii pietei", a precizat Marian Sarbu, presedintele CSSPP, in cadrul unui comunicat de presa.

Potrivit comunicatului, participantii care nu au fost de acord cu noile conditii ale fondului absorbant au avut posibilitatea sa se transfere, fara penalitati, la orice alt fond de pensii administrat privat, in termen de 90 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea.

"In prezent, pe piata pensiilor administrate privat sunt autorizate 9 fonduri de pensii si 9 administratori supravegheati si controlati de catre CSSPP. Conform ultimelor date disponibile, la finalul lunii decembrie 2012, in Pilonul II erau inscrisi 5,77 milioane participanti, iar activele nete acumulate insumau 9,64 miliarde lei", se mai spune in comunicatul citat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1517 ori