De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est

Sambata, 22 Iunie 2024, ora 16:49
884 citiri
De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
Câteva țări din Balcanii de Vest au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică FOTO Pexels

Mai multe țări din Europa de Est au fost afectate vineri, 21 iunie, de o pană de curent importantă, din cauza temperaturilor ridicate. Este vorba despre Muntenegru, Bosnia și cea mai mare parte a coastei croate a Mării Adriatice, unde temperaturile s-au apropiat de 40 de grade Celsius.

Defectarea unui interconector din Muntenegru a cauzat pana de curent. Aceasta nu a afectat însă și România, iar situația a revenit la normal după două ore.

“Incidentul major de rețea din partea de sud-est a sistemului energetic al Europei continentale, care s-a produs ieri, 21 iunie 2024, și care a condus la o pană de curent în rețelele din Albania, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și la o pană de curent parțială în Croația, nu a avut impact în Sistemul Electroenergetic Național al României și în niciunul dintre sistemele electroenergetice vecine”, a informat Transelectrica.

Incidentul este analizat la nivelul Asociației Europene a Operatorilor de Transport și Sistem din Europa (ENTSO-E), entitate care gestionează funcționarea rețelei europene interconectate.

“La 21 iunie 2024, în jurul orei 12:20, a avut loc un incident de rețea major în partea de sud-est a sistemului energetic al Europei continentale. Incidentul a dus la o pană de curent generalizată în rețelele electrice din Albania, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și la o pană de curent parțială în Croația. OTS-urile afectate (Operatorii de Transport și Sistem – n.red.), cu sprijinul OTS-urilor vecine, au restabilit alimentarea cu energie electrică a rețelelor lor în aproximativ 2 ore, cu scopul de a minimiza impactul întreruperii asupra consumatorilor.

ENTSO-E colectează în prezent toate datele tehnice relevante privind acest eveniment de la OTS afectate și va furniza mai multe informații cât mai curând posibil.

În conformitate cu metodologia Scalei de clasificare a incidentelor, Comitetul pentru operațiuni de sistem al ENTSO-E va efectua o investigație detaliată a acestui eveniment în următoarele săptămâni, cu sprijinul unui grup de experți”, arată ENTSO-E.

Transelectrica monitorizează îndeaproape funcționarea în siguranță a Rețelei Electrice de Transport naționale

...citeste mai departe despre "De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est" pe Ziare.com

#pana curent europa, #Transelectrica, #energie electrica , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc