Grupul Energetic Tender disponibilizeaza pana la finele anului pana la 500 angajati,din cauza crizei

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 15:05
1550 citiri
Grupul Energetic Tender disponibilizeaza pana la finele anului pana la 500 angajati,din cauza crizei

Grupul Energetic Tender, controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender, va disponibiliza pana la sfarsitul acestui an, din cauza crizei economice, pana la 500 de angajati si vrea sa incheie parteneriate in Europa, Rusia si SUA, a declarat pentru NewsIn Peter Eisenkolb, managerul Vulcan International.

"In prezent, Grupul Energetic Tender (GET) are peste 2.300 de angajati, fiind unul din cei mai importanti angajatori autohtoni. Din cauza crizei economice, care si-a pus amprenta si asupra domeniului nostru de activitate, este nevoie de o restructurare a companiilor din grup, ceea ce va duce la disponibiliarea a 300-500 de persoane, pana la sfarsitul acestui an", a declarat intr-un interviu pentru Agentia NewsIn Peter Eisenkolb, managerul austriac al Vulcan International, compania care administreaza GET.

Potrivit lui Peter Eisenkolb, strategia grupului energetic se concentreaza pe trei directii importante: cresterea substantiala a vanzarilor, in conformitate cu vasta capacitate de productie a grupului, incheierea unor parteneriate de durata cu producatori de echipamente de varf din domeniul energetic si cel de mediu, in Europa, Rusia si SUA, reducerea costurilor prin sinergii in cadrul grupului, precum si o crestere a productivitatii.

"Tender Grup se concentreaza pe patru domenii de business: Petrol si Gaze, Industrie, Infrastructura, Real Estate. Toate aceste piete arata un potential urias, mai ales in Romania. Dar pentru ca dezvoltarea grupului sa poata fi sustinuta si pentru a putea trece peste aceasta perioada economica destul de neagra, este nevoie de masuri austere. Se intampla peste tot in lume.

Mai mult, avem o incredere foarte mare in puterea, know-how-ul si dorinta de a reusi a oamenilor care lucreaza in aceste companii, astfel incat la final sa ne putem bucura impreuna de rezultate exceptionale. Pe scurt, cam acestea sunt ratiunile din spatele acestei decizii privind disponibilizarile", a precizat managerul Vulcan International.

Totodata, Peter Eisenkolb a adaugat faptul ca Grupul Energetic Tender isi concentreaza atentia asupra proiectelor de reabilitare energetica si service, dar si asupra energiei regenerabile (cum este de pilda productia de biomasa), deoarece marile investitii in domeniul energetic au fost amanate.

"Ca urmare, in ceea ce priveste Vulcan SA, in primele noua luni ale acestui an, vanzarile la export pentru industria energetica s-au dublat comparativ cu perioada similara a lui 2008", spune Eisenkolb. Grupul Energetic Tender are peste 2.300 angajati si este parte a grupului Tender, continand companiile Vulcan Bucuresti, FECNE, Nuclearmontaj si UPRUC.

Grupul Tender desfasoara activitati in domenii precum: energetic, servicii in industria petrolului si gazelor, prospectiuni geologice, infrastructura rutiera, imobiliare, agricultura, turism si aviatie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#angajati, # criza, # parteneriate, # companii , #stiri Ovidiu Tender