Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actionarii Ardaf au subscris 9,31% din titlurile oferite la majorarea de capital

Actionarii Ardaf au subscris 9,31% din titlurile oferite la majorarea de capital
Actionarii companiei de asigurari Ardaf Cluj-Napoca au subscris, in cadrul celei de a doua etape de majorare a capitalului social cu 110 milioane lei, titluri in valoare de 765.483 de lei, conform unei situatii provizorii, a informat joi compania.A doua etapa de subscriere s-a incheiat joi, 31 august. In cadrul primei etape, desfasurata in perioada 11-25 august, actionarii companiei contralate in proportie de 71% de omul de afaceri Ovidiu Tender au investit 9,48 milioane lei. Practic, investitorii au cumparat 94,85 milioane actiuni, astfel ca au ramas aproximativ un miliard de titluri nesubscrise.
Conform unei hotarari a Adunarii Generale Extraordianre a Actionarilor (AGEA) din 8 august, actionarii Ardaf intregistrati la 23 august puteau achizitiona nelimitat actiunile ramase nesubscrise, indiferent de detinerile de la data de inregistrare, la pretul unitar de 0,1 lei/tilu. Perioada de subscriere nelimitata a fost 28-31 august.

In total, actionarii Ardaf au subscris, in intervalul 11-31 august, titluri in suma de 10,25 milioane de lei, reprezentand 9,31% din valoarea totala a operatiunii, conform unei situatii provizorii care a luat in calcul platile pana la ora 16.00.

Administratorul special al Ardaf, Radu Cocea, a declarat pentru MEDIAFAX ca situatia finala privind operatiunea de subscriere va fi disponibila marti, 5 septembrie. "Sunt optimisit in privinta subscrierilor. Semnalele primite de la investitori arata ca operatiunea se va incheia cu succes. In orice caz, daca banii atrasi de investitori nu vor fi suficienti, vom proceda la o a treia majorare de capital social", a adaugat Cocea.

Actionarii Ardaf au decis, la inceputul lunii august, majorarea capitalului social al companiei cu 181,2 milioane de lei (51,47 milioane de euro), la 231,27 milioane de lei, prin aport in numerar. Majorarea urma sa fie facuta in doua etape, concomitent, una in temeiul legii generale (110 milioane de lei) si alta in baza legii speciale (71,2 milioane de lei). Operatiunea de majorare a capitalului social in baza legii speciale se va incheia la 30 septembrie, conform unei hotatari AGEA din 10 iulie.

"Pana la termenul stabilit (30 septembrie - n.r.), Tender SA va subscrie la majorarea de capital, conform cotei de participare. Tender SA a investit foarte multi bani in Ardaf, deci nu isi poate permite sa nu subscrie la operatiunea de majorare a capitalului", a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, Nicolae Petrisor, vicepresedinte Tender SA si fost administrator in cadrul Ardaf.

El a spus ca Tender SA negociaza cu patru investitori vanzarea pachetului de actiuni detinut la Ardaf. "Nu stiu daca discutiile se vor finaliza sau nu pana la finele lunii lunii septembrie. Iesirea companiei din actionariatul Ardaf se va face pentru un pret corect. Nu vrem sa iesim pe pierdere", a mai spus Petrisor.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis, la 17 iulie, punerea sub administrare speciala a companiei, considerand ca managementul Ardaf a pus in pericol onorarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari. CSA l-a desemnat pe avocatul Cocea Radu sa preia integral atributiile consiliului de administratie al Ardaf.

Masurile CSA au determinat Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare sa suspende de la tranzactionarea pe Rasdaq actiunile Ardaf, timp de doua saptamani, incepand din 24 august. Compania s-a mai confruntat cu inceperea unei proceduri de redresare financiara la finele lunii septembrie 2005. Trei luni mai tarziu, consiliul CSA a hotarat inchiderea procedurii de redresare financiara, dupa ce autoritatea de reglementare a constatat restabilirea situatiei companiei.

Potrvit celor mai recente raportari Rasdaq, Tender SA detine 70,69% din capitalul Ardaf. Fondul Clairmont Holding Limited controleaza 12,71% din capital, iar Raiffeisen Zentralbank Austria are 10,19% din titluri. Ardaf a inregistrat in primul semestru pierderi de 82,4 milioane lei. Compania a subscris in perioada ianuarie-iunie prime de asigurare de 122,6 milioane lei, in scadere cu 21,79% fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Agentia Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1057 ori