Statul va plati TVA-ul datorat firmelor

Marti, 07 Iulie 2009, ora 15:41
1500 citiri
Statul va plati TVA-ul datorat firmelor

Statul roman va achita in termen de 60 de zile TVA-ul datorat firmelor, a declarat marti presedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), George Constantin Paunescu, citat de NewsIn.

"La intalnirea de ieri, ministrul Finantelor ne-a spus ca in termen de 60 de zile statul va achita TVA-ul datorat firmelor, iar platile nu se vor mai face preferential si se va respecta ordinea in functie de vechime", a spus presedintele ACPR.

Acesta a subliniat ca in urma intalnirii de luni dintre Guvern, patronate si sindicate, unde s-a discutat adoptarea unui pact social, s-a decis infiintarea unei comisii mixte care va da o forma acestuia, iar acesta ar putea fi semnat in luna septembrie.

De asemenea, George Constantin Paunescu a mai spus ca ministrul Muncii a sustinut initiativa patronatelor de reformare a Consiliului Economic si Social (CES), care poate avea un aport important pentru pactul de stabilitatea economica si sociala.

"Intalnirea ne-a dat sperante. Am vazut un premier care se apleaca spre solutiile oferite de patronate", a mai spus presedintele ACPR.

Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, a spus ca i-a propus primului ministru o serie de masuri pentru iesirea din criza economica si protejarea firmelor.

Nicolescu a propus, printre altele, ca firmele care au probleme sa fie preluate de stat, iar cand acestea isi vor reveni, sa se poata rascumpara.

Totodata, acesta a mai propus ca in cazul fimelor care se confrunta cu greutati, insa pana in prezent au fost buni platnici, sa se faca anumite exceptii.

"Sunt peste 100.000 de firme care au comenzi si pot sa isi desfasoare activitatea, dar pentru ca au intarzieri la plata catre bugetul de stat, bancile nu le mai dau linii de credit", a spus Nicolescu. 

#buget, #credit, #patronate, #tva , #stiri Ovidiu Nicolescu