Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pentru prima oara peste 50% din IMM au devenit profitabile

Pentru prima oara peste 50% din IMM au devenit profitabile
IMM profitabile au depasit pragul de 50% pentru prima oara in 2007, a declarat, vineri, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, cu ocazia lansarii Cartei Albe a IMM 2008. "Cele mai prolifice domenii economice s-au dovedit a fi tranzactiile imobiliare, intermedierile financiare si serviciile prestate intreprinderilor. La polul opus, cea mai putin profitabila activitate, a fost eliminarea deseurilor", a declarat Nicolescu.


Potrivit documentului elaborat de CNIPMMR, in 2007, aproape 62% din totalul IMM-urilor au obtinut performante superioarea anului precedent, in timp ce doar 8% dintre companii au inregistrat performante inferioare.In momentul de fata, evolutia mediului economic din Romania este apreciata ca fiind pozitiva de catre 52% dintre intreprinzatori. In ceea ce priveste previziunile firmelor pentru anul in curs, 67% dintre aceste apreciaza ca performantele lor economice vor fi mai bune decat in anul precedent.De asemenea, 6,5% dintre IMM-uri considera ca anul in curs va fi unul cu probleme. "Probabil firmele care au declarat ca nu vor obtine performante anul acesta vor fi si cele care vor da faliment in aceeasi perioada", a afirmat reprezentantul Consiliului.In ceea ce priveste dificultatile cu care se confrunta mediul de afaceri romanesc, patronii au mentionat ca prima problema birocartia, in ciuda faptului ca numarul celor care contesta eficienta acesteia este in scadere de la an la an. "In momentul de fata doua din cinci IMM-uri au mari probleme cu birocratia, fiscalitatea clasandu-se pe locul doi din punct de vedere al dificultatilor. Resusele umane sunt o alta mare problema a firmelor, circa 35% dintre acestea afirmand ca au dificultati din acest punct de vedere", a mai spus Ovidiu Nicolescu.CNIPMMR a lansat vineri a sasea editie a Cartei Albe a IMM-urilor, document ce analizaza evolutia fenomenulu intreprenorial din Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1013 ori