Masa rotunda cu tema: "Politica autoritatilor romane de sustinere a sectorului IMM"

Luni, 20 August 2007, ora 16:21
937 citiri

Ministerul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale a organizat, vineri,17 august, o Masa rotunda cu tema: "Politica autoritatilor romane de sustinere a sectorului IMM".

Printre participanti s-ai numaratministrului roman pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale - Ovidiu SILAGHI, Aurelian GOGULESCU, vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Jozsef CSAKA director general - Directia Generala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale si Ovidiu NICOLESCU, presedinte in cadrul Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) constituie un sector foarte important din punct de vedere social si economic, in special pentru economiile in curs de stabilizare."Guvernul Romaniei acorda o mare importanta acestui sector. Este un sector dinamic, se adapteaza rapid la noile politici de piata , de aceea si noi sprijinim IMM-urile prin programele nationale de accesare a fondurilor europene" a mentionat domnul Ovidiu Silaghi ministru MIMMCTPL. "Am dori sa beneficiem de experienta dumneavoastra atat in intocmirea aplicatiilor si a proiectelor cat si modul de a consuma aceste fonduri".

Presedintele Uniunii Federale a IMM-urilor din Germania, dl Mario Ohoven a subliniat faptul ca "IMM-urile reprezinta coloana vertebrala a economiei germane, iar la nivel european noi am sprijinit Romania in procesul de preaderare - 29% din fondurile de preaderare au provenit din Germania. Sunt convins ca intre Romania si Germania sunt diverse posibilitati de sinergii. Dorim sa colaboram pe toate planurile pentru a dezvolta acest sector in tara dumneavostra."

In cadrul intalnirii, au fost prezentate cateva din activitatile prestate si serviciile pe care le pot oferi firmele germane interesate direct de colaborari concrete cu intreprinzatorii romani. In acest sens Aurelian GOGULESCU, vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, a precizat ca "intre MIMMCTPL si CCIR exista un acorde de colaborare prin care putem oferi atat la nivel national cat si regional consultanta pentru accesarea fondurilor structurale si informatii cu privire la zonele care ofera oportunitati investitionale".

"Totodata pe site-ul CCIR exista un fisier al camerelor de comert teritoriale prin care puteti lua legatura cu intreprinzatori din zonele care prezinta interes pentru dumneavoastra. Anual sunt organizate targuri si expozitii care ofera ocazii foarte bune pentru dezvoltarea de noi piete de export, intarirea pozitiei dumneavoastra pe piata, identificarea de parteneriate, cautarea unor noi cai de transfer tehnologic. As mentiona aici oportunitatea oferita de bursa de contacte din cadrul Forumului International de dezvoltare afaceri - Futurallia, care in acest an a fost organizat in Franta iar pentru 2009 concuram pentru organizarea acestui forum la Bucuresti."

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...