Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Intreprinzatorii romani: Apogeul crizei e in T3

Intreprinzatorii romani: Apogeul crizei e in T3

Aproximativ un sfert dintre intreprinzatorii privati (24,7%) considera ca apogeul crizei economice din Romania va fi atins in trimestru trei al acestui an, releva un sturdiu realizat de CNIPMMR pe un esantion reprezentativ de 1.099 intreprinzatori din toata tara, potrivit Newsin.

Conform sondajului realizat in perioada martie-aprilie din acest an, 21,25% dintre intreprinzatorii privati au indicat ca perioada de varf a crizei trimestrul patru din 2009, iar 16,4% dintre cei chestionati - primele trei luni din 2010.

De asemenea, circa 11% dintre intreprinzatori considera ca apogeul crizei a fost in trimestru doi 2009 ori ca va fi in trimestru doi din 2010.


"Concluzia este ca IMM-urile se afla in plina criza si ca aceasta va continua pana la sfarsitul anului si, mai accentuat, in urmatoaarele trei luni", a spus presedintele Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.


Studiul CNIPMMR mai arata ca in perioada octombrie 2008-martie 2009, 14,8% dintre agentii economici au dat faliment, 57,58% si-au redus activitatea si mai putin de o treime au rezultate pozitive: 4,23% merg mai bine si 23,39% functioneaza la aceeiasi parametrii.


In plus, studiul mai arata ca scaderea cererii interne este cea mai mare dificultate cu care se confrunta IMM-urile, aceasta fiind indicata de 62,08% dintre cei chestionati.


"Scaderea cererii interne se reflecta in comenzi, in cifra de afaceri si in profit", a evidentiat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.


Fiscalitatea excesiva (41,4%) si birocratia (36,21%) sunt alte dificultati majore indicate de intreprinzatori.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1219 ori
Citeste mai multe despreapogeu cererea criza imm