Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Industria auto, sectorul cel mai afectat de criza economica

Industria auto, sectorul cel mai afectat de criza economica

Sectorul auto va fi cel mai puternic afectat din economia romaneasca, in contextul crizei economice globale, deoarece marile companii pentru care se produc piese si automobile isi restrang activitatea, a declarat Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM. Potrivit acestuia, alte sectoare din economie care vor avea de suferit de pe urma crizei vor fi cele care presupuncontractarea de credite . "De exemplu, industria mobilei va suferi cu siguranta o stagnare, daca nu o scadere, ca si cea a electocasnicelor", a precizat ministrul pentru IMM,Comert, Turism si Profesii Liberale.


Pe de alta parte, in opinia oamenilor de afaceri, toate domeniile economice vor avea de suferit, proportional cu marimea sectorului respectiv.


"Fiecare activitate va fi afectata la scara ei, proportional cu marimea domeniului, respectiv a afacerii", a declarat secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Cristian Parvan.


In ceea ce priveste modul in care se va manifesta criza financiara in Romania, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, considera ca, in urma cresterii costurilor cu creditele, se vor bloca investitiile incepute si nu se vor mai contracta investitii noi.


De asemenea Nicolescu a mentionat ca va avea loc si o reducere a investitiilor straine, care se va reflecta in reducerea comenzilor pentru sectoare precum constructii, transport si industrie.


Potrivit reprezentantului CNIPMMR, criza mondiala nu ii va ocoli nici pe muncitorii romani din strainatate, care vor trimite mai putini bani in tara.


Un alt efect al crizei economice, spune Nicolescu, va fi de natura psihologica, firmele romanesti devenind circumspecte in toate actiunile antreprenoriale.


Reprezentantul intreprinderilor mici si mijlocii propune si cateva masuri necesare diminuarii efectului crizei financiare.


"Ar trebui infiintat un program special in cadrul ajutorului de stat care sa vizeze subventionarea dobanzilor la credite, astfel incat acestea sa ramana la aceleasi costuri", a subliniat Nicolescu.


Acesta a adaugat ca o ala solutie consta in introducerea unor sesiuni de consultanta si training pe baza de voucher, pentru gasirea celor mai bune solutii de marketing pentru IMM in astfel de situatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4176 ori