Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozitarea speciala a IMM-urilor prelungita si in 2010

Impozitarea speciala a IMM-urilor prelungita si in 2010

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) propune prelungirea impozitarii speciale a IMM-urilor cu 3% si in 2010, a declarat, marti, in cadul unei conferinte, presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, citat de NewsIn.

 

"Termenul prevazut in lege expira la sfarsitul lui 2009.

Propunem prelungirea impozitarii speciale a IMM-urilor cu 3% si in 2010", a spus presedintele CNIPMMR.

De asemenea, acesta a precizat ca, in afara acestei propuneri, Consiliul a elaborat alte 26 de masuri prioritare pentru contracararea efectelor crizei economice.

Astfel, printre cele mai importante masuri propuse de CNIPMMR se numara reglementarea in regim de urgenta a extinderii masurilor adoptate prin Legea privind comercializarea produselor alimentare, privind protectia impotriva intelegerilor si practicilor anticoncurentiale, si accelerarea platilor comerciantilor catre toate IMM-urile furnizoare din industria usoara, mobila sau produse chimice.

"Este anormal ca pe rafturile marilor magazine, la anumite segmente, sa gasim numai produse de import, cand avem in tara mii de producatori", a spus Nicolescu.

Totodata, IMM-urile propun reducerea cu trei sau patru procente a contributiilor sociale si cu minimum 50% a impozitului pe cladiri si teren, raportat la scaderea valorii de piata a acestora, precum si cresterea accesului la achizitiile publice prin reducerea pentru IMM-uri cu 50% a conditiilor stabilite pentru experienta similara sau generalizarea obligatiei publicarii in SEAP a anunturilor privind organizarea procedurii cumpararii directe.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1052 ori
Citeste mai multe despreimpozit imm criza import contributii