IMM-urile vor aplicarea Codului de Bune Practici si pentru producatorii din alte ramuri economice

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 15:40
1106 citiri
IMM-urile vor aplicarea Codului de Bune Practici si pentru producatorii din alte ramuri economice

CNIPMMR va propune ministrului pentru IMM-uri adoptarea unei legi referitoare la relatia dintre marii retaileri cu producatorii din alte domenii decat cel alimentar, a declarat, luni, pentru NewsIn, presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

"Am solicitat o discutie cu ministrul pentru IMM-uri. Printre propunerile pe care le vom prezenta se numara adoptarea unui legi referitoare la relatia dintre marile retele de magazine si IMM-urile din alte domenii decat cel al producerii si procesarii produselor alimentare", a spus Nicolescu.

Acesta a punctat ca si acesti producatori intampina aceleasi probleme cu cei din industria alimentara.

Potrivit lui Nicolescu, Legea privind comercializarea produselor alimentare este una dintre cele mai bune masuri anticriza luate de autoritati.

Ovidiu Nicolescu a mai precizat ca va solicita minsitrului IMM-urilor punerea in functiune a Fondului de Contargarantare, plata comenzilor de stat in termenele prevazute, precum si reducerea la jumatate a numarului de taxe nefiscale.

"Avem vreo 500 de taxe nefiscale impuse de tot felul de organizatii. Propunem reducerea la jumatate a acestora pentru ca oricum nu afecteaza bugetul statului", a mai spus Nicolescu.

De asemene, CNIPMMR va insista pentru infiintarea fondului de investitii ce ar urma sa ajute firmele nou infiintate care vor dezvola produse noi.

 

#imm, # cod, # bune, # practici, # produse alimentare, # comercializare , #stiri Ovidiu Nicolescu