Apogeul crizei va fi in 2012, spun oamenii de afaceri

Sambata, 16 Iulie 2011, ora 13:46
1759 citiri
Apogeul crizei va fi in 2012, spun oamenii de afaceri

Iesirea Romaniei din recesiune nu i-a incurajat pe oamenii de afaceri. Din contra, aproape 60% dintre acestia se asteapta la ce este mai rau abia in 2012, an in care cred ca va fi atins apogeul crizei economice.

De la aparitia crizei si pana in acest moment, 44,4% dintre IMM-urile romanesti si-au restrans activitatea si doar 12,6% au reusit sa creasca.

Astfel, recesiunea a facut ravagii in mediul de business, scaderea cererii si aplicarea unor masuri, cum ar fi cresterea TVA-ului la 24%, influentand drastic companiile.

"Cresterea TVA-ului a decapitalizat extrem de multe companii, care se zbat pentru supravietuire in acest moment, iar revenirea la taxa de 19% le-ar ajuta sa-si relanseze activitatea", a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Conform Cartei Albe a IMM-urilor lansata de CNIPMMR (Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania), in perioada octombrie 2008 - martie 2011, 24% dintre companii au dat faliment sau au ajuns in situatie falimentara.

Citeste mai mult pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #criza romania, #criza recesiune , #stiri Ovidiu Nicolescu