Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nicolescu: 54% dintre IMM-uri nu si-au propus sa creasca in urmatorii doi ani

Nicolescu: 54% dintre IMM-uri nu si-au propus sa creasca in urmatorii doi ani


Peste 54% dintre intreprinderile mici si mijlocii doresc sa-si mentina afacerea la dimensiunile actuale in urmatorii doi ani iar peste 36% intentioneaza sa-si extinda moderat afacerea, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

"Potrivit unui sondaj realizat pe un esantion de 1.569 de intreprinzatori, 54,11% dintre intreprinderile mici si mijlocii doresc sa-si mentina afacerea la dimensiunile actuale in perioada 2015-2016. De asemenea, 36,7% dintre IMM-uri intentioneaza sa-si extinda moderat afacerea, in timp ce 4,82% dintre firme au in vedere o extindere rapida a acesteia. Reducerea dimensiunii afacerii este vizata de 2,15% dintre IMM-uri, iar 1,83% dintre intreprinderile mici si mijlocii si-ar putea inchide afacerea. Vanzarea afacerii ar putea deveni realitate pentru un procent de 0,39% dintre IMM-uri", a declarat Ovidiu Nicolescu.

Conform sondajului, in anul 2014 a crescut procentul IMM-urilor care elaboreaza planuri de afaceri.

"Daca dorim sa avem performanta, trebuie sa implementam strategii si planuri de afaceri. Ne bucuram ca in acest an a crescut, fata de 2013, procentul IMM-urilor care elaboreaza planuri de afaceri. Astfel, in 2014 un procent de 57,15% dintre IMM-uri elaboreaza planuri, fata de numai 44,6% in 2013. In ceea ce priveste elaborarea politicilor anuale, in acest an 46,36% dintre IMM-uri fac acest lucru, fata de numai 38,54%. Strategiile pentru o perioada mai lunga (3-5 ani) sunt elaborate in acest an de 10,79% dintre intreprinderi, fata de numai 6,06% in 2013", a mai spus presedintele CNIPMMR.

Acesta a subliniat, totodata, ca valoarea si calitatea previziunilor depind de predictibilitatea mediului de afaceri, motiv pentru care autoritatile statului - in special Guvernul si Parlamentul - trebuie sa aiba ca obiectiv principal asigurarea unui mediu cat mai predictibil in perioada urmatoare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1507 ori