Strainii au injectat 60,8 mil euro pe piata financiara romaneasca

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 17:11
1315 citiri
Strainii au injectat 60,8 mil euro pe piata financiara romaneasca

Companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 60,8 milioane euro in ianuarie, dublu fata de aceeasi luna din 2009, cand insumau circa 33,6 milioane euro, potrivit datelor ONRC, precizeaza NewsIn.

Mai mult de o treime (41%) din suma atrasa de companiile de pe piata financiara in ianuarie, respectiv 25,22 milioane euro au reprezentat infuzii in firmele de asigurari. Suma este cu 48% mai mare decat in ianuarie 2009, cand aportul la capitalul asiguratorilor era de 16,97 milioane euro.

In ianuarie BCR Asigurari a primit o injectie de capital de 15,83 milioane euro, EuroIns Romania - 5,3 milioane lei, iar Fata Asigurari - de 4,07 milioane lei, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

O majorare importanta de capital, de 22,5 milioane euro, a fost facuta de actionarii luxemburghezi ai Fortis Lease Romania, in timp ce OTP Leasing a primit un aport de capital de 5,9 milioane euro.

De asemenea, in ianuarie OTP Bank Romania si-a majorat capitalul social cu 7,18 milioane euro.

Reprezentantii asiguratorilor au atras atentia in ultima vreme ca firmele au nevoie de aporturi suplimentare de capital, cu care sa faca fata pierderilor semnificative, amplificate de criza financiara.

In 2008, aproape doua treimi dintre asiguratorii de pe piata romaneasca au terminat pe minus, pierderea neta la nivelul pietei fiind de 158 milioane euro.

In 2009, companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 814 milioane euro, in crestere cu 46% fata de 2008, cand insumau 558 milioane euro, potrivit datelor ONRC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#straini, #capital, #piata, #financiara , #stiri Otp Bank