Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Standard & Poor's: Perspectiva de rating negativa pentru OTP Bank

Standard & Poor's: Perspectiva de rating negativa pentru OTP Bank


Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a revizuit vineri perspectiva de rating a grupului bancar ungar OTP Bank la 'negativa' de la 'stabila', la cateva zile dupa ce a luat o decizie similara pentru ratingul suveran al Ungariei, informeaza un comunicat de presa al agentiei de rating.

Totodata, Standard & Poor's a confirmat ratingurile OTP Bank la 'BB/B', acelasi nivel cu ratingul de tara al Ungariei.

'In conditiile in care majoritatea activelor OTP Bank sunt in Ungaria nu acordam bancii un rating mai mare decat ratingul de tara. Acest lucru reflecta expunerea bancii la deteriorarea credibilitatii suverane via detinerile sale de obligatiuni guvernamentale, expunerea pe entitatile publice, in special municipalitati, si perspectivele macroeconomice slabe', se arata in comunicatul Standard & Poor's.

'Perspectiva atribuita ratingului bancii o reflecta pe cea atribuita ratingului suveran iar estimarile noastre sunt ca profilul financiar si de afaceri al bancii va ramane sub presiune in urmatoarele 12 luni. Orice actiune negativa asupra ratingului suveran va avea implicatii negative asupra ratingului bancii', avertizeaza agentia de rating.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1692 ori
Citeste mai multe despreperspectiva rating OTP Bank rating OTP