Plata prin card a taxelor si impozitelor locale este disponibila in 44 de orase din Romania

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 16:55
1422 citiri
Plata prin card a taxelor si impozitelor locale este disponibila in 44 de orase din Romania

Plata impozitelor si taxelor locale prin intermediul cardului bancar se poate realiza in 44 de orase din Romania, dintre care 27 sunt resedinte de judet, a declarat, marti, directorul Visa Europe pentru Romania, Catalin Cretu.

"Am ajuns la 44 de primarii de orase care accepta plata impozitelor si taxelor locale cu cardul, dintre care 27 sunt resedinte de judet", a declarat Cretu, in cadrul unei intalniri cu presa, relateaza Mediafax.

El a mentionat ca Visa Europe are ca obiectiv introducerea optiunii de plata a taxelor si impozitelor prin card in 40 de resedinte de judet si cele sase sectoare ale capitalei.

"Pentru cele 27 de resedinte de judet care accepta deja plata taxelor prin card estimam ca incaseaza cam 75% din valoarea totala a impozitelor achitate in toate resedintele de judet. Marea victorie este sectorul 3 din Bucuresti, care a acceptat sa semneze contractul pentru realizarea de plati online, in timp ce marea dezamagire este Municipiul Iasi, care nu are nici macar POS, si sectorul 4", a continuat Cretu.

El a precizat ca, dintr-un studiu realizat in Baia Mare, implementarea sistemului de plata online a taxelor si impozitelor locale prin card costa intre 20.000 si 80.000 de euro, in functie de dimensiunea orasului.

Totodata, Cretu a precizat ca din estimarile bancilor care acorda posibilitatea de plata a taxelor locale la primarii reiese ca plata medie a unei de taxe este de 90 de euro.

"La orice magazin, daca oamenii care sunt familiarizati cu cardul au un produs de 90 de euro pe care trebuie sa il plateasca, scot cardul. Sunt tranzactii de valoare mare, ceea ce inseamna ca daca oamenii vad un POS, atunci platesc cu cardul", a continuat seful Visa Europe.

El a precizat ca Visa adapteaza in permanenta lista primariilor care accepta plata cu card si o publica pe site-ul companiei.

"Perioada de plati a darilor locale va fi intre 15 ianuarie si 30 martie si speram sa se largeasca lista acceptatorilor", a spus Cretu.

In octombrie, Cretu declara ca mai multe banci discuta cu autoritatile locale pentru extinderea platii online si prin card a impozitelor si taxelor locale la nivelul a 40 de resedinte de judet si cele sase sectoare ale Bucurestiului.

El a mentionat printre bancile care pot oferi acceptarea platilor cu cardul si a celor online BCR, BRD, Bancpost, UniCredit Tiriac Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Piraeus, OTP Bank, ING, Alpha Bank, Raiffeisen, Banca Italo-Romena si Millennium.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plata, #card, #impozite, #taxe , #stiri Otp Bank