OTP cumpara Millennium Bank Romania

Joi, 31 Iulie 2014, ora 08:27
1697 citiri
OTP cumpara Millennium Bank Romania
Foto: rtv.net

Banco Comercial Portugues, banca-mama a Millennium Bank Romania, a semnat, miercuri, un acord cu OTP Bank pentru vanzarea operatiunilor din tara noastra.

Potrivit comunicatului oficial, "Banco Comercial Portugues, S.A. ("BCP") a semnat (...), un acord cu OTP Bank pentru vanzarea in intregime a capitalului social al Bancii Millennium (Romania) ("BMR"). Tranzactia este supusa conditiilor standard, si anume obtinerii aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare".

Valoarea agregata pentru vanzarea capitalului social al BMR a fost stabilita la 39 de milioane de euro. La data finalizarii tranzactiei de vanzare, OTP Bank va rambursa integral catre BCP finantarea intragrup acordata in prezent BMR de catre BCP, in valoare de aproximativ 150 de milioane de euro.

"Impactul tranzactiei asupra ratei fondurilor proprii de nivel 1 de baza la nivel consolidat este estimat a fi nesemnificativ pentru BCP, reflectand o pierdere de 34 de milioane de euro, pentru care a fost constituit un provizion in contul de profit si pierdere la nivel consolidat pentru prima jumatate a anului 2014, compensata de o diminuare a activelor ponderate la risc in valoare de 351 de milioane de euro, asa cum au fost deja considerate in calculul preliminar al indicatorilor de capital recent raportati pentru 30 iunie 2014 (12,5%, conform criteriilor graduale de implementare, 9,0% dupa implementarea integrala)", se arata intr-un comunicat Millenium, remis Business24.

#OTP achizitionare Millenium, #vanzare Millenium Bank, #Millenium OTP Bank , #stiri Otp Bank