OTP Bank Romania reduce dobanzile la creditele in lei

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 13:46
1881 citiri
OTP Bank Romania reduce dobanzile la creditele in lei

OTP Bank Romania a redus, vineri, dobanzile la creditele in lei acordate pentru nevoi personale, imprumuturile ipotecare, auto si pentru constructii, dupa ce BNR a diminuat rata dobanzii de politica monetara de la 8% la 7,5%, la inceputul lunii ianuarie.

"Decizia de micsorare a dobanzilor la creditele in RON este un fenomen firesc, preconizat inca din 2009.

Relaxarea politicii monetare de catre BNR va juca in continuare un rol considerabil pentru incurajarea acestei tendinte de scadere a ratelor de dobanda", a declarat intr-un comunicat directorul djunct de retail al OTP Bank Romania, Adrian Chichita.

Printre creditele care au inregistrat scaderi ale dobanzilor se numara creditul de nevoi personale cu ipoteca si creditul ipotecar de achizitii.

Astfel, rata de dobanda anuala la creditele de nevoi personale cu ipoteca a scazut la 12,86%, pentru cele cu comision lunar, in timp ce pentru cele acordate fara comision s-a redus la 15,86%.

Dobanda la creditul ipotecar de achizitii cu comision lunar a scazut la 11,86%, respectiv la 15,36%, in cazul celui fara comision lunar.

"Alte credite care au cunoscut micsorari ale ratelor anuale de dobanda sunt creditul ipotecar pentru constructii, creditul auto, cat si creditul de nevoie personale", se mai arata in comunicatul al bancii.

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis, in prima sedinta de politica monetara din 2010, sa reduca dobanda cu 0,5 puncte procentuale, de la 8% la 7,5%, si sa mentina ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei, la 15%, si in valuta, la 25%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#otp, #bank, #romania, #dobanzi, #credite, #ipotecare, #nevoi, #personale , #stiri Otp Bank