OTP Bank Romania creste salariile angajatilor

Miercuri, 19 August 2009, ora 15:08
2236 citiri
OTP Bank Romania creste salariile angajatilor

OTP Bank Romania va majora salariile angajatilor in luna septembrie, in medie cu 4,5%, dupa ce, de la inceputul anului, banca a disponibilizat 37 de salariati, mai putin decat planuise initial, a declarat presedintele bancii, Laszlo Diosi, potrivit Newsin.

Banca anuntase ca planul de restructurare pentru prima parte a acestui an prevede concedierea a circa 5% din salariati, respectiv 50 de persoane.

Ulterior, numarul celor disponibilizati a fost mai mic, de 37 de angajati. "Suntem multumiti de performantele angajatilor nostri si vom creste salariile din septembrie, in medie cu 4,5%, in concordanta cu rata inflatiei prognozata pentru finalul acestui an. Ne asteptam ca, la finalul acestui an, costurile cu salariile la fie la aproximativ acelasi nivel ca anul trecut, reducerile din disponibilizarile deja facute fiind contrabalansate de cresterea salariilor din septembrie", a precizat Diosi.

Totodata, directorul de vanzari al OTP Bank Romania, Gabriel Cretu, a precizat ca majorarile salariale se vor face in functie de competentele si performantele fiecarui angajat.

"Sunt oameni care ar putea primi 10% si angajati care nu vor primi nimic in plus, aceasta crestere a salariilor se va face in functie de performantele angajatilor", a precizat Cretu.

Referitor la disponibilizarile deja efectuate, Cretu a explicat ca, in multe cazuri, primii oameni vizati, in conditiile scaderii cererii din partea consumatorilor, ar fi fost si cei mai competenti, respectiv managerii de relatii, responsabili cu atragerea de noi clienti, ceea ce ar fi reprezentat o alegere gresita.

"Am fost primii care au anuntat disponibilizari, pentru ca am dorit sa fim transparanti. In final nu am concediat 50, cat planuiam, ci doar 37 si nu mai facem noi concedieri. In multe cazuri, primii vizati ar fi fost oamenii cei mai buni, managerii de relatii, care au evoluat in banca de la posturi cu responsabilitati mai reduse la consilieri de clienti si apoi responsabili cu atragerea de noi clienti. Ar fi fost o mare capcana, noi am reusit sa-i directionam spre alte activitati, precum deschiderea de conturi sau atragerea de depozite", a explicat Gabriel Cretu.

Dupa primele sase luni din an, banca a reintrat pe profit, cu un rezultat dupa plata taxelor de 586 milioane forinti (2,02 milioane euro), dupa ce in primul trimestru din 2009 banca inregistrase pierderi de 725 milioane forinti (2,46 milioane euro).

Veniturile totale au sporit la 9,9 miliarde forinti (34,15 milioane euro) in primul semestru, in crestere cu 36% fata de cele din primele sase luni ale anului trecut, in conditiile in care veniturile nete din dobanzi s-au dublat, la 7,63 miliarde forinti (26 milioane euro), iar veniturile din taxe si comisioane au scazut cu 14% in perioada mentionata, la 1 miliard forinti (3,5 milioane euro).

OTP Bank Romania a avut in primele sase luni din acest an cheltuieli operationale similare celor din primul semestru din 2008, de 6,94 miliarde forinti (23,9 milioane euro.

#majora, #otp, #salarii , #stiri Otp Bank