OTP Bank Romania a restructurat de la inceputul anului creditele a 10% din clientii corporate

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 14:05
1596 citiri
OTP Bank Romania a restructurat de la inceputul anului creditele a 10% din clientii corporate

OTP Bank Romania a restructurat la inceputul anului creditele a 10% din clientii de pe sectorul corporate, in conditiile in care companiile in cauza aveau dificultati in rambursarea imprumuturilor, a declarat miercuri Dragos Mirica, seful departamentului clienti corporativi, relateaza NewsIn.

Astfel, in jur de 20-30 de companii medii si mari, din baza de clienti a OTP Bank Romania, au fost ajutate sa-si restructureze creditele luate, prin reducerea ratelor la principal, sau chiar prin anularea acestora pentru o perioada, pentru a le permite companiilor sa dezvolte un flux de trezorerie pozitiv, a precizat Mirica.

OTP a inceput procesul de restructurare al creditelor pe termen lung inca din prima parte a acestui an, operatiunea vizand si clientii de retail. Pe segmentul de retail, creditele a circa 2.000 de clienti au fost restructurate, iar in urma procesului, reprezentantii bancii au precizat ca doar 3-4% din creditele ipotecare restructurate au devenit neperformante, in timp ce, pe segmentul creditelor personale, 20% dintre clienti nu au reusit sa-si plateasca ratele dupa restructurare.

Totodata, László Diósi, presedinte bancii, se asteapta, potrivit celui mai pesimist scenariu, sa restructureze lunar creditele a 100 de clienti, insa deocamdata reprezentantii bancii au observat ca nu a avut loc o crestere a incapacitatii de plata a clientilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#credite, # companii, # rate, # restructurare , #stiri Otp Bank