OTP Bank Romania a lansat un depozit la termen cu maturitate care poate fi aleasa de client

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 14:57
1696 citiri
OTP Bank Romania a lansat un depozit la termen cu maturitate care poate fi aleasa de client

OTP Bank Romania a lansat un depozit la termen cu maturitate flexibila si dobanda fixa. pentru persoane fizice si juridice, care poate fi constituit pentru orice tip de valuta disponibila in cazul depozitelor la termen, a anuntat miercuri banca, potrivit Newsin.

In functie de moneda aleasa la constituirea depozitului, clientul poate alege orice maturitate cuprinsa intre o luna si 24 de luni.

Dobanda poate ajunge la 14% exclusiv, la depozitele in lei si 6,5% exclusiv la cele in euro, in cazul persoanelor fizice si pana la 13,4% exclusiv, la depozitele in lei si 5,4% exclusiv la cele in euro, in cazul persoanelor juridice.

In plus, clientii persoane fizice au comision zero la retragerile de numerar in ziua scadentei depozitului, cu conditia programarii in prealabil cu o zi in cazul sumelor mai mari de 5000 de euro sau echivalent.

In cazul in care data maturitatii aleasa de client este o zi nelucratoare sau o sarbatoare legala, perioada constituirii depozitului se va prelungi automat pana la urmatoarea zi lucratoare. Clientii care aleg acest tip de depozit nu vor putea beneficia, cumulat, si de alte facilitati, precum depozitul bonus pentru pensionari.

OTP Bank Romania a primit o noua linie de finantare de 40 milioane euro de la banca-mama

In primul trimestru al acestui an, OTP Bank Romania a mai primit finantari in valoare de 40 milioane franci elvetieni (circa 26,4 milioane euro, cu scadenta la 5 ani.

"Aditional, vom primi 40 milioane euro, cu scadenta peste doi ani, pe care ii vom trage pe parcursul acestui an, pentru a da credite, in special ipotecare si pentru IMM-uri. In general, finantarile pe care le primim de la grup sunt cu maturitate de 5 ani", a precizat Diosi.

Directorul de vanzari de la OTP Bank, Gabriel Cretu, a precizat ca banca a restabilit la 65% gradul maxim de finantare pe segmentul imprumuturilor ipotecare, de la 50%.

Gradul maxim de indatorare la OTP Bank merge pana la 65%, insa cel mediu pe segmentul ipotecar este la aproximativ 40-50%.

OTP Bank Romania estimeaza un profit de maxim 20 milioane lei in 2009

"Aproximativ 70% din pierderile pe care le-am inregistrat provin din diferenta intre standardele de raportare romanesti (RAS) si cele internationale (IFRS). Vedem deja ca in mai avem rezultate bune si ne asteptam sa redevenim profitabili pana la sfarsitul lui iunie.

Pe tot anul 2009 putem avea un profit intre 10 si 20 milioane lei, mai mare decat cel inregistra anul trecut", a declarat miercuri presedintele OTP Bank Romania, Laszlo Diosi.

Pentru primul trimestru al anului trecut, OTP Bank Romania raportase o pierdere de 109 milioane forinti, insa in intregul an 2008 banca obtinuse un profit net de 133 milioane forinti (529.000 euro). De altfel, 2008 a fost primul an profitabil pentru OTP Bank, de la intrarea pe piata din Romania.

Creditele
acordate clientilor au crescut cu 12% in primele trei luni ale acestui an, tot la valoarea in forinti, pana la 356,3 miliarde forinti (1,15 miliarde euro), de la 316,8 miliarde forinti (1,2 miliarde euro) in decembrie 2008.

Provizioanele pentru pierderi din credite au crescut de trei ori si jumatate (cu 246%) in intervalul martie 2008-martie 2009, pana la 7,7 miliarde forinti (24,25 milioane euro).

Ponderea creditelor neperformante (cu intarzieri la plata peste 90 de zile) a ajuns la 2,3% din totalul creditelor acordate in primul trimestru, de la 1,3% in ultimul trimestru din 2008.

#bank, #comisioane, #depozit, #dobanzi, #otp, #profit , #stiri Otp Bank