OTP Bank Romania: 2010 va fi un an favorabil pentru clienti

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 16:32
1257 citiri
OTP Bank Romania: 2010 va fi un an favorabil pentru clienti

Directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi, mizeaza in acest an pe o crestere cu 7-10% a volumului de credite pe ansamblul sectorului bancar romanesc, in contextul in care se asteapta la o crestere economica conform cu estimarile, informeaza NewsIn.

"Economia a fost intr-o forma mult mai buna in T4 fata de trimestrul anterior din 2009. In aceste conditii, suntem optimisti si ne-am construit planul pentru acest an avand in vedere estimarea de crestere economica", a precizat Diosi.

FMI si guvernul estimeaza ca Romania va inregistra in acest an o crestere economica de 1,3%.

Pe de alta parte, apetenta romanilor pentru consum a scazut in ultima perioada, fiind observata chiar o scadere a valorii tranzactiilor efectuate cu cardul in ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu T3.

In plus, potrivit unor sondaje, doar 1 din 10 romani este dornic sa contracteze un credit.

"Observam o cumpatare a romanilor in ceea ce priveste consumul", a remarcat directorul general adjunct al directiei de retail, Adrian Chichita.

Totusi, directorul pentru retea si vanzari al OTP Bank Romania, Gabriel Cretu, a mentionat ca "prima luna a acestui an nu a fost asa slaba pe cat ma asteptam".

"2010 va fi un an favorabil pentru clienti, deoarece, fiind mai putini clienti fata de anii anteriori la o oferta mare de banci, accentul se va pune pe calitate, pentru ca din costuri nu se va mai putea taia", apreciaza Cretu.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#bancar, #credite, #otp, #sistem, #volum , #stiri Otp Bank