OTP Bank: Nu majoraram capitalul, daca euro nu depaseste 4,8 lei

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 14:57
1466 citiri
OTP Bank: Nu majoraram capitalul, daca euro nu depaseste 4,8 lei

OTP Bank Romania nu va avea nevoie de majorari suplimentare de capital in acest an in cazul in care cursul de schimb nu urca peste 4,8 lei/euro si daca nu inregistreaza cresteri "exagerate" ale provizioanelor, a declarat pentru NewsIn presedintele bancii, Laszlo Diosi.

"In mod normal, nu ar trebui sa avem nevoie de noi majorari de capital. Noi avem o rata a solvabilitatii de aproximativ 13%, peste nivelul minim reglementat de 8% si peste cel solicitat de banca centrala, de 10%. Daca leul nu se depreciaza peste nivelul de 4,8 unitati/euro si daca provizioanele nu cresc exagerat de mult, capitalizarea noastra ar trebui sa fie suficienta. Cred, de altfel, ca este putin probabil sa vedem o astfel de inrautatire a conditiilor din piata", a explicat Diosi.

El a completat insa ca, daca va fi nevoie, OTP Bank Romania isi va majora capitalul.

Pe de alta parte, OTP Bank Romania a primit, de la banca-mama, finantari suplimentare in primul trimestru. "Am primit o noua linie de finantare, de 40 milioane franci elvetieni (circa 26,4 milioane euro, n.r.) de la banca-mama in primul trimestru, cu scadenta la 5 ani", a adaugat Diosi.

OTP Bank Romania va restructura cel putin 1.000 de credite pana la finalul anului

"Am restructurat creditele pentru 200 de clienti, cu o valoare medie a imprumuturilor de 50.000 de euro. Cred ca mai trebuie sa restructuram cel putin 1.000 de credite pana la sfarsitul anului", a spus Diosi.

Presedintele OTP Bank a precizat ca, in primul trimestru, banca a inregistrat o crestere puternica a provizioanelor.

"La nivelul intregii piete, provizioanele au crescut foarte mult de la inceputul anului. In aprilie am observat o stabilizare, iar in luna mai lucrurile incep sa arate mai bine", a spus Diosi.

El a precizat ca volumul creditelor din portofoliul OTP s-a mentinut la acelasi nivel la finalul primului trimestru fata de sfarsitul anului trecut.

La finalul lui 2008, portofoliul de credite al bancii ajunsese la 316,8 miliarde forinti (1,2 miliarde euro), cea mai mare parte (183,2 miliarde forinti, respectiv 692 milioane euro) fiind pentru retail, iar restul reprezentand imprumuturi pentru companii.

OTP Bank Romania a trecut pe plus in 2008, afisand un profit net de 133 milioane forinti (529.000 euro), dupa ce in 2007 inregistrase o pierdere de 2,99 miliarde forinti. 

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#capital, #credite, #depreciere, #leu, #majorari, #otp, #provizioane, #restructurare , #stiri Otp Bank