OTP Bank: Avansul la Prima Casa ar trebui sa urce la 10%

Joi, 24 Martie 2011, ora 14:54
1578 citiri
OTP Bank: Avansul la Prima Casa ar trebui sa urce la 10%

Avansul la creditele oferite prin programul Prima Casa ar trebui sa creasca de la 5% la cel putin 10% in cazul diminuarii la jumatate a garantiei statului, a declarat, pentru NewsIn, directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi.

"In cazul in care Guvernul decide sa-si reduca limita de risc asumata, produsul ar trebui sa fie modificat. De exemplu, nivelul avansului ar trebui sa creasca de la 5% la cel putin 10%", a declarat Diosi.

Seful OTP Bank Romania sustine ca programul ar trebui transformat pentru a corespunde mai bine mobilitatii din piata imobiliara si, in special, pentru apartamentele noi.

Totodata, Diosi considera ca ar fi apreciata acordarea de subventii la ratele de dobanda pentru creditele acordate in lei, pentru a sprijini creditarea in moneda nationala.

Laszlo Diosi a declarat ca programul Prima Casa nu a avut o contributie semnificativa la rezultatele inregistrate de banca, dar a contribuit la completarea ofertei de produse si a ajutat la atragerea si pastrarea clientilor.

Pe de alta parte, acest program i-a ajutat pe unii clienti corporate sa-si vanda proiectele.

Seful OTP Bank a mai spus ca banca a participat la toate editiile programului si ca va participa si la urmatoarea etapa.

Diosi a mai precizat ca, pana acum, banca nu a inregistrat niciun credit neperformant pe acest segment.

Premierul Emil Boc a declarat, marti, la intalnirea pe care a avut-o cu reprezentantii bancilor pentru a analiza Programul Prima Casa, ca Guvernul urmareste dublarea numarului de beneficiari ai programului, prin impartirea riscului garantiei intre stat si banci.

"Intalnirea de astazi (marti, n.r.) cu reprezentantii bancilor a urmarit dublarea numarului de beneficiari, prin impartirea riscului garantiei intre stat si banca, ceea ce va duce la dublarea nivelului de garantii de la 1,5 miliarde de euro, la trei miliarde de euro.

Aceasta este o propunere care a fost analizata impreuna cu bancile din program, urmand ca pana miecuri sa stabilim la nivel tehnic aplicarea propunerii", a declarat Emil Boc. 

#avans la prima casa, #limita de risc asumata, #otp bank, #prima casa , #stiri Otp Bank