Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acorda garantii pentru creditele clientilor OTP

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acorda garantii pentru creditele clientilor OTP

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA) si OTP Bank au semnat, la inceputul lunii mai 2007, Conventia - Cadru de garantare pentru garantii exprese, irevocabile si neconditionate, care faciliteaza accesul clientilor OTP Bank la credite, Fondul impartind cu banca riscurile finantarii proiectelor.

FNGCIMM SA va acorda, la solicitarea bancii, garantii complementare, in cazurile in care planurile de afaceri ale IMM-urilor nu pot fi finantate de catre acestea, din cauza faptului ca IMM-urile nu dispun de garantii in procentul impus de reglementarile interne ale bancii.

Garantiile pot fi acordate pentru credite pe termen scurt, mediu sau lung, scrisori de garantie bancara sau pentru alte instrumente de finantare practicate de banca. Inclusiv firmele care intra in categoria start-up pot beneficia de garantiile FNGCIMM SA.
Fondul garanteaza in mod neconditionat, expres si irevocabil, executarea de catre beneficiarii finantarilor a obligatiilor patrimoniale asumate prin contractele de credit, in schimbul platii de catre finantator a unui comision de garantare.

Parteneriatul dintre OTP Bank si FNGCIMM SA face ca un numar mult mai mare de intreprinzatori sa isi poata pune in practica proiectele, OTP Bank fiind a 20-a banca partenera a Fondului.

Infiintat in 2001, FNGCIMM SA are ca actionar unic statul roman, reprezentat de Agentia Nationala pentru IMM si Cooperatie. La finele lunii decembrie 2006, capitalul sau social se ridica la valoarea de 261,412 milioane lei.
La aceeasi data, numarul total de garantii acordate depasea cifra de 2.000, inregistrand in sold peste 122 milioane euro, pentru credite in valoare totala de peste 250 milioane euro.

Misiunea FNGCIMM este acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare (credite pentru investitii si capital de lucru) contractate de IMM de la banci comerciale sau din alte surse, abilitate de lege, si acordarea de finantari directe catre IMM-uri.

De asemenea, fondul garanteaza scrisori de garantie bancara.
Prin cele 10 reprezentante, trei sucursale si trei filiale, si prin parteneriatul cu 20 dintre cele mai importante banci comerciale romanesti, garantiile FNGCIMM SA opereaza la nivel national.

Beneficiari eligibili ai Fondului sunt persoanele fizice/asociatiile familiale autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si persoanele juridice care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute de Legea 346/2004 pentru IMM, respectiv numar mediu anual de salariati mai mic de 250, cifra de afaceri anuala de pana la 50 milioane de euro si active totale de pana la 43 milioane de euro.

In plus, beneficiarii eligibili trebuie sa aiba capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligatiilor de plata asumate si sa nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la banci.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 854 ori