Dobanzile la credite in lei scad - Vezi cele mai bune oferte ale bancilor

Joi, 21 Iulie 2011, ora 13:07
1340 citiri
Dobanzile la credite in lei scad - Vezi cele mai bune oferte ale bancilor

Creditele la lei isi continua scaderea costurilor, asa cum anuntau si oficialii BNR cu cateva zile in urma, in conditiile in care piata imprumuturilor nu arata prea bine in Romania. Lipsa cererii i-a facut pe bancheri sa se axeze mai mult pe creditele imobiliare, acolo unde isi mai pot recupera din pierderi daca debitorul nu mai poate plati, prin vanzarea garantiei.

Cu toate acestea, unii romani inca mai cauta credite de nevoi personale de pana in 10.000 de lei.

Daca la inceputul lunii, indicele Robor la 3 luni avea o valoare de 5,49%, luni, acesta scazuse pana la 5,35%, potrivit informatiilor furnizate de banca centrala. Calculele pe care Ziare.com le-a facut au avut ca elemente orientative un credit de 10.000 de lei, accesat pe o perioada de 36 de luni.

Una dintre cele mai mari dobanzi
pentru creditele de nevoie personale in moneda nationala se gaseste la OTP Bank, 13,93%.

Pentru a face toate calcuele, in cazul acestui finantator am luat in considerare un venit de 2.000 de lei. DAE este de 14,99%, iar rata acestui imprumut de 341,44 de lei. La finalul contractului veti returna aproximativ 12.300 de lei.

Comisionul de analiza pe care-l percepe banca, in cazul acestui credit, este de 0 lei, iar cel de administrare lunara este de 0%. Banca impune si o dobanda penalizatoare, de 15,93%, in cazul in care veti inregistra inarzieri la plata ratelor. 

BRD are o oferta si mai scumpa din punct de vedere al ratei (doar in primul an), chiar daca DAE este mai mica, cu aproape un procent. Lunar, pentru creditul luat in calcul mai sus va trebui sa platiti intre 312 lei si 351 lei. 

Citeste mai multe pe Ziare.com.

#credit lei, #credit euro, #credit , #stiri Otp Bank