Credite: 20% din bugetari se vor confrunta cu restante

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 11:18
1237 citiri
Credite: 20% din bugetari se vor confrunta cu restante

Bancile estimeaza ca aproximativ 20% din bugetari se vor confrunta cu plata la timp a ratelor, in conditiile in care masurile de austeritate au scazut salariile angajatilor de la stat. 

"Estimam ca 10%-20% din clientii impactati ar putea apela la restructurare", spune Mihai Rauta, director consumer risk la Raiffeisen Bank, citat de ZF.

Acesta adauga ca unul dintre factorii ce trebuie luati in considerare este cresterea salariilor in perioada care a trecut de la acordarea creditului si pana in prezent.

"In cazul in care nu s-au mai indatorat intre timp, vor putea acoperi in continuare creditul", spune Mihai Rauta, director consumer risk la Raiffeisen Bank.

Pentru clientii care au probleme cu plata ratelor, Raiffeisen propune fie reducerea temporara de dobanda pentru o perioda cuprinsa intre 6-12 luni, fara modificarea termenului final, fie perioade de gratie de pana la 3 luni.

De asemenea, Raiffeisen acorda si reesalonari de credit.

BCR, OTP Bank si Alpha Bank au adoptat un program standardizat pentru clientii restantieri, in timp ce reprezentantii Garanti Bank sustin ca standardizarea este dificil de aplicat in astfel de situatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#credite, #bugetari, #restructurare , #stiri Otp Bank