Banca ungara OTP va continua sa se extinda dupa vanzarea diviziei Garancia

Luni, 11 Februarie 2008, ora 13:23
1050 citiri
Banca ungara OTP va continua sa se extinda dupa vanzarea diviziei Garancia

Vanzarea diviziei Garancia Insurer a OTP Bank este prima tranzactie a bancii ungare in care banca renunta la o parte din divizia sa de baza, a declarat, luni, directorul executiv Sandor Csanyi, informeaza portfolio.hu

OTP a anuntat, luni, ca a vandut divizia Garancia grupului Groupama contra sumei de 617 milioane euro, peste estimarile medii ale pietei.
Csanyi a declarat ca OTP Bank a dorit sa fie pregatita pentru consolidarile si turbulentele de pe piata bancara, adaugand ca demararea activitatilor legate de asigurari pe pietele noi ar fi necesitat o cheltuiala de capital prea mare din partea OTP.

Directorul executiv a mai spus ca tranzactia va crea de asemenea o cooperare pe termen lung cu Groupama.

Acesta a mai precizat si ca pretul de vanzare a fost stabilit in forinti (164 miliarde forinti), nu in euro.

In urma tranzactiei, Groupama va cumpara 5% din OTP, sub anumite conditii fiind obligata sa cumpere o participatie suplimentara de 3%.

Se asteapta ca acordul sa fie incheiat in al doilea trimestru al anului curent.

Csanyi a subliniat ca OTP continua sa faca achizitii, adaugand ca banca doreste sa-si consolideze pozitia in anumite tari, in special in Rusia, planuind sa patrunda si in alte state.

OTP a inregistrat un profit de 148 miliarde de forinti din vanzarea Garancia.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.