Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile OTP Leasing Romania au ajuns la 36 milioane euro in primul trimestru

Afacerile OTP Leasing Romania au ajuns la 36 milioane euro in primul trimestru
OTP Leasing Romania a finantat bunuri de circa 36 milioane euro in primul trimestru din acest an, dupa ce si-a sporit lunar afacerile cu 30-40%, peste cresterea medie a pietei de leasing, a declarat directorul general al companiei, Mircea Dihel."OTP Leasing Romania are ca obiectiv finantarea de bunuri de aproximativ 200 milioane euro in acest an, bazandu-se foarte mult pe sucursalele pe care le va deschide in tara in prima parte a anului", a spus Dihel.


El a adaugat ca, pentru acest an, compania mizeaza pe o pondere a finantarilor de 70% pe segmentul auto, o cincime (20%) pe segmentul de echipamente si 10% pe imobiliare.In prezent, finantarea de achizitii de auto are o pondere de 80% in structura portofoliului OTP Leasing, iar echipamentele reprezinta restul de 20%.Seful OTP Leasing considera ca echipamentele si segmentul de real estate sunt surse de profit pentru companie, insa principala tinta ramane piata de autovehicule.Compania a deschis deja, ca parte a strategiei de extindere, sapte sucursale in orasele Constanta, Craiova, Ploiesti, Brasov, Timisoara, Cluj si Iasi.OTP Leasing Romania si-a inceput activitatea in august 2007, iar la finalul anului trecut a raportat o cifra de afaceri de 36 milioane euro.Actionarii majoritari ai OTP Leasing Romania IFN SA sunt Merkantil Bank Ungaria, parte a Merkantil Group, care detine 70% din actiunile companiei, si OTP Bank Romania, cu o participatie de 30%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1005 ori