1,2 mld dolari, cel mai bogat ungur

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 13:39
1512 citiri
1,2 mld dolari, cel mai bogat ungur

Directorul general al dezvoltatorului imobiliar TriGranit, SandorDemjan, este in continuare cel mai bogat om din Ungaria cu active in valoare de 300 miliarde forinti (1,2 miliarde euro), potrivit ultimei editii a clasamentului celor mai bogati 100 de oameni din Ungaria, alcatuit de cotidianul economic ungar 'Napi Gazdasag', transmite MTI.

Lista primelor zece averi din Ungaria nu a suferit modificari majore comparativ cu anul trecut, bancherul Sandor Csanyi, director executiv al OTP Bank, clasandu-se pe locul secund, cu o avere de 160 miliarde forinti.

Urmeaza Gabor Varszegi, proprietarul retailerului Fotex, cu o avere de 90 miliarde forinti. Singurul nou membru in top zece este bancherul si colectionarul de arta Gabor Kovacs, care a avansat cu doua pozitii fata de editia de anul trecut.

Pentru a putea intra in Top 100 cei mai bogati oameni din Ungaria este nevoie de o avere de cinci miliarde de forinti, in timp ce opinia publica din Ungaria considera ca o avere de 250 milioane forinti este indeajuns pentru ca cineva sa fie considerat o persoana bogata.

Tri-Granit este dezvoltatorul proiectelor imobiliare Esplanada din Bucuresti, Polus Center Cluj-Napoca si Constanta. Investitiile viitoare ale TriGranit in Romania ar putea ajunge pana la trei miliarde de euro, in acest caz Romania va deveni a treia piata ca importanta pentru dezvoltatorul maghiar, dupa Rusia si Polonia.