OTP Bank: Pierderi de 17 mil. lei in primul trimestru

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 17:00
1252 citiri
OTP Bank: Pierderi de 17 mil. lei in primul trimestru

OTP Bank Romania a inregistrat in primul trimestru din acest an pierderi de 17 milioane lei, conform raportului original depus la Bursa de Valori din Budapesta, se arata intr-un comunicat al bancii.

Potrivit bancii, in primul trimestru al anului 2012, venitul net din dobanzi a scazut comparativ cu trimestrul precedent din cauza reclasificarii costurilor de risc corespunzatoare veniturilor din dobanzi nerealizate pentru creditele cu intarzieri mai mari de 90 de zile de la data scadenta. Costurile operationale au inregistrat o scadere de 5% in moneda nationala. Aceste rezultate se datoreaza unui control solid al costurilor, in contextul unei piete expuse inflatiei.

Volumul creditelor a inregistrat o crestere trimestriala de 4% (5,696 milioane lei) si o crestere anuala de 19%, determinata de expansiunea volumului creditelor ipotecare cat si a celor de consum, cresterea celor din urma fiind sustinuta de o campanie in derulare. Volumul creditelor corporative a inregistrat o crestere trimestriala de doar 2% (1,422 milioane lei).

Depozitele, in crestere

Totalul depozitelor a crescut cu 6% in primul trimestru (1,785 milioane lei). Cresterea depozitelor destinate persoanelor fizice si IMM-urilor inceputa in primul trimestru al anului 2011 a continuat si in primul trimestru din 2012. In primul trimestru al anului 2012, depozitele de retail au inregistrat o crestere de 5% (1,416 milioane lei), continuand trendul ascendent.

In primul trimestru al anului 2012, OTP Group a raportat un profit net de 43.8 miliarde forinti, o cifra similara cu cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut si cu 45% mai mare decat in trimestrul patru al anului 2011.

Subsidiarele straine ale OTP Group au realizat 42% din profitul consolidat ajustat in primul trimestru al lui 2012. Subsidiarele din Rusia si Bulgaria au avut o contributie substantiala la rezultatele inregistrate de OTP Group.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#OTP Bank rezultate financiare, #OTP Bank pierderi T1, #volum credite OTP Bank , #Rezultate financiare