Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Youth Delegate la Natiunile Unite" , tinerii romani si politica

"Youth Delegate la Natiunile Unite" , tinerii romani si politica
Marti, 10 iulie, la Orange Concept Store din Calea Victoriei 41 va avea loc, incepand cu ora 10.00, dezbaterea finala din cadrul proiectului "Youth Delegate la Natiunile Unite", primul eveniment de gen din Romania si din sud-estul Europei.

La sfarsitul proiectului vor fi selectati doi tineri care vor ajunge la Adunarea Generala a Natiunilor Unite care va avea loc la New York, in noiembrie 2007 si la Comisia pentru Dezvoltarea Sociala, in februarie 2008.

In cadrul dezbateriicare va duracirca trei ore, finalistii vor incerca sa convinga juriul si publicul ca impartasesc probleme tinerilor, ca detin informatii despre politica externa a Romaniei. De asemenea, abilitatile diplomatice, de negociere si de comunicare necesare unei prezente la nivel international vor reprezenta un alt criteriu de preselectie.

Juriul este format din Mirela Donciu (Ministerul Afacerilor Externe), Alexandru Gussi (Administratia Prezidentiala), Cristina Balan (Organizatia Natiunilor Unite Romania), Constantin Marza (Asociatia Pro Democratia), Vlad Atanasiu (Alianta Nationala a Organizatilor Studentesti), Corina Murafa (delegat de tineret la Natiunile Unite 2006-2007), Sinziana Olteanu (CENTRAS), Radu Becherescu (Consiliul Tineretului din Romania) si Andreea Retea (Master Forum).

Intre 11 - 30 iunie 2007, 68 de candidatis-au inscris in competitia "Youth Delegate la Natiunile Unite". Organizatorii planuiesc ca procesul de selectie al delegatilor de tineret sa aiba loc anual si sa reflecte implicarea reala a tinerilor la nivelul politicilor care ii vizeaza, atat in tara, cat si in afara granitelor.

"Am fost bucurosi ca un numar atat de mare de tineri au aplicat pentru Youth Delegate, mai ales ca, din cauza bugetului limitat, evenimentul a fost comunicat destul de modest, majoritatea afland de el de pe forumurile facultatilor din tara, de pe grupurile de discutii sau de pe bloguri. Asadar, Internetul a fost principalul canal de promovare. Suntem siguri ca, incepand cu anul viitor, interesul va creste de partea tinerilor si a finantatorilor deopotriva" afirmaRazvan Crisan, Manager Executiv al Organizatiei ORICUM.

"Youth Delegate la Natiunile Unite" este un proiect marca ORICUM in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe si sustinut de Consiliul Tinerilor din Romania, Asociatia Pro Democratia, Paltin, Centras, ASSPUB si Parlamentul Tinerilor. Partenerii media sunt Hotnews.ro, Fundatia Synergetica, Acum.ro, ResponsabilitateSociala.ro si The Bullet.

<b>Bloombiz</b>Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 906 ori