Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 30% dintre angajatii Orange au avut mutari in cariera in 2007

Peste 30% dintre angajatii Orange au avut mutari in cariera in 2007

In cursul anului trecut, aproximativ o mie de angajati din cei 2.700 ai Orange Romania au avut parte de miscari in cariera - peste 300 fiind promovati, iar 600, transferati pe laterala, potrivit directorului de resurse umane al companiei, Roxana Rotaru. Fluctuatia de personal in Orange Romania a fost de 16,5% la nivelul anului 2007. Cea mai ridicata fluctuatie s-a inregistrat la nivelul departamentului de relatii cu clientii, unde lucreaza cei mai multi tineri.


"Planurile de angajare pentru 2008 cuprind recrutarea a 200 de oameni pentru posturi nou-create in cadrul companiei. Procesul de recrutare vizeaza posturi la nivelul magazinelor, lanturilor de retail, adresate mai ales specialistilor din domeniul financiar, tehnic sau customer service", a declarat, pentru Business Standard, Roxana Rotaru. Recrutarea este un proces constant in cadrul companiei, in 2007 ritmul fiind in medie de 50-60 de persoane pe luna.


"Nu as putea sa spun ca in 2008 vom recruta mai putin, e posibil sa fie aceeasi cifra, din care 200 sa fie posturi noi. Restul sunt inlocuiri de oameni care fie parasesc compania, fie sunt recrutati pentru posturi noi", explica Roxana Rotaru.


Fluctuatia ridicata de personal din domeniul telecom va continua cel putin inca doi ani, potrivit estimarilor directorului de resurse umane. Una dintre cele mai importante probleme ale industriei telecom este deficitul de specialisti, intrucat facultatile de profil nu satisfac necesitatile pietei. In acest context, Orange a dezvoltat un parteneriat cu Politehnica, oferind studentilor stagii si burse, precum si oportunitatea de a experimenta cum functioneaza un sistem de comunicatii mobile prin laboratoarele de specialitate din universitatile din Bucuresti, Timisoara si Cluj.


"Pe piata telecom se manifesta, de asemenea, un deficit in domeniul managerial, intrucat nu exista o scoala romaneasca de management", spune Roxana Rotaru. Solutia este pregatirea interna a managerilor, mai degraba decat recrutarea din exteriorul companiei.


Bugetul de training al Orange pentru anul 2008 este de aproximativ 1,5 milioane de euro, 70% din acesta fiind dedicat cunostintelor specifice, necesare desfasurarii activitatii, iar 30%, pentru pregatirea de soft skills, abilitatilor manageriale.


Trainingurile realizate in strainatate sunt destinate managerilor care isi doresc o cariera internationala si se concentreaza asupra abilitatilor de leadership. Compania ofera posibilitatea unor relocari la subsidiare din alte tari, pentru ca exista un sistem de identificare a talentelor la nivel international care pot fi relocate dintr-o regiune in alta. Cel mai recent exemplu este Adela Savu, directorul financiar din Orange Moldova care a fost numit acum sase luni.


La sfarsitul anului 2007, Orange Romania a avut venituri de 1,2 miliarde euro, in crestere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Competitorii Orange, pe piata locala, sunt companiile Vodafone, Cosmote, Zapp.


Orange Romania


* 2.750 de angajati

* de angajati au fost promovati sau transferati pe laterala in 2007

* vor fi create 200 de pozitii noi in 2008

* 1,5 milioane de euro - bugetul de training pentru 2008

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3824 ori