Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orange si Vodafone scapa de amenda

Orange si Vodafone scapa de amenda

Orange si Vodafone au scapat momentan de amenda de 63 de milioane de euro, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, in data de 19 mai, sa suspende plata amenzii aplicata de Consiliul Concurentei (CC) operatorilor de telefonie Orange Romania si Vodafone Romania, conform Mediafax.

"Admite cererea. Dispune suspendarea executarii Deciziei 2/14.02.2011 pana la pronuntarea instantei de fond. Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare", se precizeaza pe site-ul Curtii de Apel Bucuresti.

In februarie, Consiliul Concurentei (CC) a amendat Orange Romania si Vodafone Romania cu 63 milioane de euro pentru abuz de pozitie dominanta.

"Decizia a fost adoptata luni, 14 februarie, intr-o sedinta a Consiliului Concurentei.


Orange a fost amendata cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro, reprezentand putin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor in 2010", a declarat presedintele CC, Bogdan Chiritoiu, intr-o conferinta desfasurata in data de 15 februarie.

El a mentionat ca este cea mai mare amenda data de institutie de la infiintare.

Investigatia CC a fost declansata in anul 2006, ca urmare a unei plangeri depusa de Netmaster Communications SRL si are ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de catre Orange, Vodafone si Romtelecom pe piata serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile in propria retea publica de telefonie.

Netmaster Communications a reclamat faptul ca o parte dintre apelurile internationale ale clientilor sai fusesera blocate de Orange, Vodafone si Romtelecom.


"Practic, Orange si Vodafone au solicitat Netmaster un tarif de interconectare de 0,15-0,18 dolari/minut, fata de un nivel maxim impus de autoritatea de reglementare de 0,10 dolari/minut", a spus Chiritoiu.

Potrivit informatiilor din 2006, marii jucatori telecom ar fi blocat apelurile pe fondul unor suspiciuni de frauda din partea operatorilor alternativi, respectiv ar fi suspectat ca acestia schimbau identitatea apelurilor terminate in retelele Orange, Vodafone si Romtelecom astfel incat sa castige mai multi bani.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1521 ori