Orange nu va fuziona cu T-Mobile

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 18:42
1348 citiri
Orange nu va fuziona cu T-Mobile

Directorul operatiunilor europene ale companiei, Olaf Swantee, a declarat ca France Telecom nu va fuziona operatiunile de telefonie mobila cu cele ale Deutsche Telekom si in alte tari, asa cum s-a intamplat in Marea Britanie, anunta Mediafax.

Grupul cunoscut in primul rand pentru brandul de telecomunicatii mobile Orange vrea insa sa incehie noi acorduri de "network-sharing", prin care imparte costurile de retea cu o alta companie de pe o anumita piata, similare cu cele semnate cu T-Mobile, brandul mobil al Deutsche Telekom, in Polonia, Austria si Romania, si cu Vodafone in Spania.

"Network sharing, da. Modelul Everything Everywhere (fuziunea din Marea Britanie - n.r.) este putin probabil.

Pe toate pietele, suntem dispusi sa luam in calcul acorduri selective de network-sharing", a afirmat Swantee.

In presa internationala si in industria telecom au circulat frecvent zvonuri si speculatii privind o fuziune intre operatiunile mobile ale France Telecom si Deutsche Telekom, din cauza costurilor tot mai mari ale investitiilor in retele, necesare pentru a satisface nevoile tot mai exigente ale consumatorilor si pentru a acomoda telefoanele si gadget-urile de ultima generatie.

France Telecom a planificat investitii de 18,5 miliarde euro pana in 2013 pentru a acomoda traficul mobil tot mai mare de date, care se dubleaza de la an la an datorita smartphone-urilor folosite pentru continut video online si alte servicii broadband.

Pentru a reduce costurile si a mentine o politica generoasa de dividende, France Telecom a incheiat un acord in domeniul achizitiilor si aprivizionarii cu Deutsche Telekom, prin care vrea sa economiseasca 3 miliarde euro pana in 2015.

Swantee, seful tuturor operatiunilor europene ale Orange din afara Frantei, a declarat ca reducerile de costuri astfel obtinute ar putea fi extinse in zone nefundamentale, ramase in afara acordului initial, daca prima faza a cooperarii dintre cele doua companii va merge bine.

In prezent, cele doua companii se aprovizioneaza la comun cu componente de retea, echipamente destinate consumatorilor, platforme IT interne si servicii interne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#orange, #t-mobile, #telefonie mobila, #fuziune orange t-mobile , #stiri Orange