Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nou furt de date la Orange Franta: 1,3 milioane de clienti vizati

Nou furt de date la Orange Franta: 1,3 milioane de clienti vizati


Dupa trei luni de la un atac care a afectat aproximativ 800.000 de clienti, Orange a recunoscut un nou furt de date personale fiind vizat un numar de 1,3 milioane de clienti si cumparatori.

"Un numar limitat de date personale vizand clienti si cumparartori" a fost copiat, in cursul unei intruziuni detectate la 18 aprilie, constand in nume, prenume, adrese de e-mail in cazul in care au fost date, numere de telefon mobil si fix, operatorul de telefonie mobila si Internet, dar si data de nastere, a anuntat grupul intr-un mesaj postat pe site, potrivit Mediafax.

Operatorul francez de telefonie avertizeaza ca datele furate ar putea sa fie utilizate pentru contactarea persoanelor vizate prin e-mail, SMS sau telefon, in vederea unor operatiuni de phishing.

"Phishing"-ul este o tehnica de piratare care vizeaza sa culeaga informatii confidentiale (coduri de acces sau parole) prin trimiterea de e-mailuri prezentate ca trimise de catre banci sau operatori. Victimele inselate isi furnizeaza singure datele personale infractorilor.

E-mailuri au fost trimise luni, pentru a avertiza toate persoanele vizate, a anuntat Orange. Mesajul pe care acestea l-au primit contine un link de tip "click to call back" (accesati pentru a fi apelati), iar operatorul se angajeaza sa le contacteze in 48 de ore pentru a le raspunde la intrebari.

Purtatorul de cuvant a justificat perioada care a trecut de la descoprirea atacului, pe 18 aprilie, si pana la divulgarea acestuia, pe 5 mai, prin necesitatea de a cuantifica furtul de date, "de a inchide reteaua tehnica si de a se asigura ca bresa nu mai exista", iar apoi pentru "indepartarea dublurilor de pe liste", care contineau aceleasi nume de mai multe ori.

Orange, provenind din compania publica France Telecom, este unul dintre principalii trei operatori francezi in domeniul telefoniei si este prezent la nivel mondial.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1220 ori