France Telecom va prelua integral Orange Slovacia

Vineri, 04 Noiembrie 2005, ora 06:43
973 citiri

France Telecom a anuntat ca va prelua circa 36% din actiunile Orange Slovacia, pentru suma de 628 milioane de dolari, ce va fi platita pana la sfarsitul anului, devenind astfel singurul actionar al operatorului slovac, transmite Reuters.

"Tranzactia permite France Telecom si Orange sa-si consolideze pozitia pe una dintre pietele europene care ofera perspective importante de crestere", a informat France Telecom.

Pachetul de actiuni al Orange Slovacia este detinut de catre o serie de fonduri de investitii din Europa si SUA, precum si de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Slovacia are circa 2,3 milioane de clienti si controleaza 57% din piata nationala de profil. In 2004, grupul a inregistrat venituri de 420 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul anterior.

Acordul survine la o zi dupa ce surse din industrie au afirmat ca France Telecom va ceda 34% din al doilea operator polonez de telecomunicatii, Centertel, in favoarea grupului TPSA. Compania franceza a refuzat insa sa confirme informatiile.

Adrian Seceleanu

Curierul National