Cum faci cariera in vanzari

Luni, 08 Octombrie 2007, ora 09:40
1586 citiri

Pentru a tinti un post in domeniu, trebuie sa detii "arme" precum charisma, comunicare, perseverenta si optimism. Daca te-ai decis sa-ti construiesti o cariera in vanzari, ai ales momentul ideal.

Potrivit BestJobs.ro, domeniul vanzarilor este pe primul loc in topul ofertelor de joburi. "Din 11.823 de locuri de munca, 2.663 sunt pentru acest segment", spune Maria Suciu, PR al Neogen, care administreaza portalul BestJobs.ro.

Altex, Romtelecom, Orange, Cosmote si Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt doar cateva dintre companiile care au scos la concurs in aceasta perioada joburi in domeniul vanzarilor. Posturile sunt atat pentru juniori, cat si pentru cei cu experienta.

Castiguri fabuloase

Locurile de munca din acest domeniu sunt foarte vanate de tineri si datorita salariilor mari. De exemplu, ca agent de vanzari part-time, poti ridica lunar intre 300 si 500 de euro. Ca angajat full-time, veniturile pot fi chiar de 3.000 de euro, in functie de comisioane si de cat de multe contracte faci.

"La nivel mondial exista vanzatori celebri, care au depasit milionul de dolari castigat anual din comisioane, iar in Romania vanzatorii foarte buni din industriile cu bunuri de mare valoare pot ajunge la comisioane de cateva zeci de mii de euro pentru un singur contract. Nu exista limite clare din punct de vedere al castigului potential", explica Mihai Moraru, managing partner al Sales Academy.

Portretul candidatului ideal

Esti consecvent, comunicativ, perseverent si foarte hotarat? Inseamna ca ai sanse sa ajungi un bun vanzator. "Insa, la fel de important este sa-ti pastrezi determinarea, in ciuda esecurilor care apar inevitabil intr-o astfel de cariera", spune Mihai Moraru.

Expertii in resurse umane spun ca o persoana care isi doreste sa lucreze in vanzari trebuie sa fie prezentabila si sa stie sa relationeze. Oana Tanislav, specialist in resurse umane al Orange, spune ca sunt necesare si entuziasmul, flexibilitatea, spontaneitatea, spiritul de echipa, dar si puterea de a invata rapid.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=325707>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.