Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Achizitia Bucharest Corporate Center, o afacere de 22 mil. euro

Achizitia Bucharest Corporate Center, o afacere de 22 mil. euro

O divizie imobiliara a grupului italian de asigurari Generali negociaza achizitionarea proiectului imobiliar Bucharest Corporate Center, aflatin constructiein zona Pietei Victoriei, cotata ca districtul de afaceri al Capitalei, spun surse apropiate afacerii.

Semnarea contractului este asteptata pentru zilele urmatoare, valoarea tranzactiei situandu-se la nivelul a 22 - 24 milioane de euro, mai spun sursele citate.

Grupul italian Generali a mai fost implicat prin intermediul fondului de investitii Accession Fund,in care este actionar,in discutii privind achizitia unui alt proiect imobiliar de anvergura de clasa A - Dorobanti 239, actualul sediu al companiei petroliere Petrom.

"Cladirea Bucharest Corporate Center esteintr-un proces de due-dilligence (evaluare) de catre un fond de investitii si va intrain circuitul pietei lainceputul anului viitor", spun reprezentantii biroului local al companiei imobiliare internationale Colliers.

"Avem discutii pentru vanzarea cladirii. Nu pot face nici un alt comentariu", spune Damianos Damianos, presedintele Bucharest Corporate Center Srl, dezvoltatorul proiectului.

Compania Bucharest Corporate Center Srl este detinuta, potrivit lui Damianos,in proportie de 50% de compania Bucharest Corporate Center Ltd din Cipru, restul fiind detinut de actionarii companiei Summa Romania, cea care s-a ocupat si de constructia imobilului.

Bucharest Corporate Center Ltd est detinuta la randul sau, printre allti actionari, de fondul de investitii Danube Fund (36%) si compania elena de constructii Diekat (aproximativ 26%).

Damianos estimeaza ca imobilul cu o suprafata construita de 18.000 de metri patrati de spatii de birouri clasa A (13.000 de metri patrati suprafatainchiriabila) va implica investitii de 17 milioane de euro panain luna decembrie cand va fi livrat pe piata.

La pretul de 22-24 de milioane de euro, Bucharest Corporate Center ar asigura,in conditiile unui pret mediu deinchiriere, un yield (randament anual) situatintre 8% si 9%.

Este posibilinsa ca Generali sa achizitioneze imobilul de birouri pentru nevoile proprii, dezvoltatorii nefiind interesati deincheierea unor contracte deinchiriere pentru spatiile de birouri, potrivit informatiilor din piata imobiliara."Nu pot comenta nici informatiile privind chiriasii", adauga Damianos.

Generali nu a dorit sa comenteze informatiile. Grupul italian a facut recent o majorare de capital de 8 mil. euro pe piata romaneasca. O parte din aceste fonduri ar putea fi folosita la aceasta achizitie, potrivit ultimelor informatii disponibile.

Generali este asistat de catre casa de avocatura Musat & Asociatii la negocierile pentru achizitia Bucharest Corporate Center.

Zona Piata Victoriei, unde este amplasat si imobilul Bucharest Corporate Center este una dintre cele mai bine dezvoltate zone de afaceri din Capitala, fiind tinta predilecta pentru dezvoltatorii de cladiri de birouri.

Turnul construit de grupul francez Vinci pentru BRD, sau imobilele de birouri Europe House (sediul Orange) si America House sunt cele mai reprezentative proiecte din zona. Europe House a fost vandut pentru aproximativ 30 de milioane de euro catre fondul de investitii austriac Europolis, iar imobilul America House estein prezent curtat de investitori.

Aceeasi este si situatia cu Charles de Gaulle Plaza sau Bucharest Business Park, doua proiecte imobiliare de anvergura situatein partea de nord a Capitalei.

Inceputein anul 2003, tranzactiile imobiliare cu cladiri de birouri au explodatin acest an.

Immofinanz a cumparatin prima parte a acestui an imobilul de birouri Global Business Center, valoarea tranzactiei fiind estimataintre 15 si 20 de milioane de euro, actualul sediu al departamentului de relatii cu clientii al operatorului de telefonie mobila Connex.

Printre cei mai activi investitori intrati pe piata imobiliara a Capitalei se numara si consortiul de investitori romani si irlandezi grupatiin RI Investment Group, care au achizitionatin ultimele doua luni imobilele de birouri Neocity Tower I si II, respectiv imobilul Daniel Danielopolu Business Center, actualul sediu al companiei Xerox Romania.

Neocity Group a vandut pentru circa 14 milioane euro (17 milioane dolari) imobilele Neocity I si II catre grupul de investitori de la RI Investment Group, care sustin ca au la dispozitie fonduri de circa 100 milioane de euro.

Acelasi grup de investitori a achizitionat recent si imobilul de birouri de clasa A apartinand producatorului de lacuri si vopsele Dufa Romaniain cadrul unei tranzactii de 6,5 milioane de euro.

Autor: Adrian Marsanu

Ziarul Financiar

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1008 ori