Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veniturile Orange Romania au scazut anul trecut cu 19,5%

Veniturile Orange Romania au scazut anul trecut cu 19,5%

Veniturile operatorului de telefonie mobila Orange Romania au scazut anul trecut cu 19,5%, la 1,055 miliarde euro, comparativ cu anul 2008, cand acestea au avut o valoare de 1,31 miliarde de euro, din cauza instabilitatii economice in general, a anuntat joi compania intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"Performanta companiei este in conformitate cu planurile noastre intr-un an in care intreg mediul economic a resimtit acut efectele crizei economice.

Dupa doua trimestre consecutive in care Orange a fost lider in ceea ce priveste numarul de noi clienti atrati in retea, si in ultimul trimestru al anului baza de clienti a continuat sa creasca puternic.


Desi consumul in retea a crescut gratie ofertelor competitive lansate pe piata, nivelul veniturilor a continuat sa reflecte impactul reglementarilor, scaderea tarifelor si evolutia cursului valutar comparativ cu anul precedent", a declarat CEO Orange Romania, Thierry Millet.


In ceea ce priveste venitul mediu anual pe utilizator, acesta a fost in 2009 a fost de 92 de euro, in scadere cu 22,6% fata de fata de rezultatul de 119 euro din anul anterior.


La 31 decembrie 2009, Orange Romania avea 10.995.000 de clienti, in crestere cu 6,2% fata de perioada similara a anului precedent (10.355.000), o rata similara de crestere cu cea inregistrata in exercitiul financiar anterior (2008 fata de 2007, perioada care nu a fost marcata de criza economica).


In ultimul trimestru al anului, Orange a castigat peste 300.000 de noi clienti.


Numarul de clienti cu abonamente a inregistrat o evolutie pozitiva in special datorita lansarii noului portofoliu de abonamente - peste o jumatate de milion de clienti au adoptat unul dintre noile planuri tarifare: Delfin, Pantera, Fluture si Pinguin.


Gradul de adoptie a serviciilor de internet mobil in banda larga si-a continuat avansul si anul trecut.


Astfel, numarul de clienti broadband ai Orange Romania s-a majorat cu 62%, pana la 2.708.000.


In prezent, reteaua HSDPA acopera 800 de localitati, in timp ce reteaua EDGE are acoperire nationala si asigura stabilitatea conexiunii mobile in timpul calatoriilor.


Potrivit raportului France Telecom, in Europa Centrala scaderea veniturilor a fost anul trecut de 9,7%, fiind determinata in primul rand de deteriorarea mediului economic din RomaniaTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1384 ori
Citeste mai multe desprevenituri orange romania scadere