Veniturile din comunicatiile mobile vor ajunge la 77 mld dolari

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 16:29
2514 citiri
Veniturile din comunicatiile mobile vor ajunge la 77 mld dolari

Veniturile anuale ale operatorilor de telefonie mobila din Europa Centrala si de Est vor ajunge la 77 miliarde de dolari in 2013, in crestere cu 30% fata de 2008, potrivit companiei de consultanta Informa Telecom and Media, se arata in raportul lunar pe telecomunicatii publicat de NewsIn.

Cresterea va fi determinata de dublarea valorii veniturilor din date, care vor ajunge la 23,4 miliarde in 2013. Ponderea veniturilor generate de date va creste de la 19,4% in 2008 la 30,4% in 2013.

De asemenea, cresterea veniturilor va fi influentata si de extinderea continua a numarului de utilizatori de telefonie mobila. Potrivit raportului, se estimeaza ca numarul de utilizatori de telefonie mobila va creste cu 20%, de la 447 milioane la sfarsitul anului 2008, la 534 milioane la finele lui 2013.

Veniturile lunare mai mari din abonamente vor contribui la cresterea incasarilor in pietele in care operatorii s-au concentrat asupra migrarii de la cartele preplatite la abonamente pe contracte. Aceasta tendinta va continua sa aiba un impact pozitiv asupra veniturilor in regiune in urmatorii cinci ani, se arata in raport.

Potrivit companiei de consultanta Informa Telecom and Media, previziunile pot fi afectate de criza economica in desfasurare, avand in vedere ca veniturile marilor operatorii din Europa Centrala si de Est au scazut in ultimul trimestru din 2008, in mare parte din cauza deprecierii monedelor nationale in raport cu dolarul.

Raportul cuprinde evolutiile din luna martie 2009 ale operatorilor de telecomunicatii si de cablu din Romania, decizii ale autoritatilor de reglementare (ANC si MCSI), precum si evaluari ale industriei.

De asemenea, mai sunt prezentate problema reglementarii pietei unice a telecomunicatiilor din Uniunea Europeana, studiul Informa Telecoms & Media referitor la piata de telefonie mobila din Europa Centrala si de Est, precum si detalii legate de plecarea lui Richard Moat din fruntea Orange Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
În cadrul unei ședințe din Consiliul European de la Bruxelles, s-au discutat recent o serie de schimbări majore în administrarea economiilor din blocul comunitar. Printre acestea se numără...
#venituri, #bani, #telecomunicatii, #dolari , #stiri Orange Romania