Targul International de Vinuri se tine la Bucuresti

Joi, 30 Martie 2006, ora 11:20
1079 citiri

Cea de-a treia editie a Concursului International de Vinuri de la Bucuresti va avea loc in perioada 6 A- 9 aprilie 2006 la Hotelul Crowne Plaza.

Deschiderea oficiala va avea loc incepand cu ora 12.00 la Complexul Expozitional Romexpo, Pavilionul 2, unde, in aceeasi perioada, se va desfasura Salonul de Vinuri, manifestare organizata de Romexpo, care si-a castigat pe deplin meritat independenta de o alta manifestare de success pe tema agricola organizata de Romexpo, Indagra.

Concursul International de Vinuri este organizat sub autoritatea Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV) si are ca parteneri Oficiul National al Viei si Vinului (O.N.V.V.), I.B.D./G.T.Z. si U.S.A.I.D. Sponsorii principali ai evenimentului sunt ORANGE ROMANIA si BAYER CROPSCIENCE; printer alti sponsori se numara Cotnari, Murfatlar Romania, Carl Reh Winery, Vincon Vrancea, Unicom Holding si Novateh Agroserv.

Concursul International de Vinuri de la Bucuresti este deschis pentru participarea tuturor producatorilor interni si internationali. Pana in acest moment, au fost inscrise peste 300 de probe (cu 60 mai mult decat decat in 2004) de la aproximativ 45 de producatori, importatori si exportatori din Romania si din alte 12 tari: Australia, Bulgaria, Chile, Croatia, Elevetia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Moldova (circa 70 de probe inscrise !!!!!), Ungaria, Spania.

Faptul ca cel mai important for mondial in domeniu - Organizatia Internationala a Viei si Vinului (O.I.V.) si-a dat, pentru a treia oara, acordul asupra organizarii unui nou concurs international de vinuri la Bucuresti, reprezinta un semn ca aceasta manifestare este pe cale sa devina una de referinta in peisajul competitional international si, totodata, o garantie a calitatii vinurilor premiate.

Concursul International de Vinuri de la Bucuresti este cel mai estic Concurs european recunoscut de O.I.V. Patronatul National al Viei si Vinului a facut deja demersuri catre Federatia Concursurilor Internationale de Vinuri (VINOFED), organizatie din care fac parte cele mai importante competitii oenologice din lume, pentru inscrierea concursului de la Bucuresti in aceasta organizatie mondiala care ofera recunoasterea internationala institutionalizata a calitatii superioare a competitiei.

Juriul va fi alcatuit din 28 de reputati specialisti oenologi, dintre care 16 sunt din urmatoarele tari: Australia, Bulgaria, Canada, Croatia, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Moldova, Spania.

Organizarea in paralel a celor doua evenimente dedicate vinului, Concursul International la Crowne Plaza si a Salonului la Romexpo, ne indica faptul ca Romania tinde sa redevina o tara importanta pe plan mondial in privinta producerii si comercializarii vinului, acest aspect fiind subliniat de investitiile straine din viticultura romaneasca din ultimii ani.

AMOS News - Agentie independenta de presa