Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Scade factura la telefonul mobil?

Scade factura la telefonul mobil?

UE recomanda reducerea cu 70% a tarifelor de interconectare.Scaderea cu 70% a tarifelor de interconectare va reduce cu doua miliarde de euro costurile suportate de utilizatori, in urmatorii trei ani.

Aceste recomandari nu specifica preturile, dar metoda de calcul a tarifelor de interconectare trebuie sa se bazeze pe "costurile reale", astfel incat tariful maxim sa fie de trei eurocenti, la sfarsitul lui 2012.

Tarifele de interconectare pentru apelurile in retelele de telefonie fixa au fost deja reduse la valori cuprinse intre 0,57 si 1,13 eurocenti pe minut, fiind improbabil sa fie afectate de aceasta masura.

"Costurile difera de la operator la operator si de la tara la tara, iar Comisia Europeana propune doar principiile de calcul, menite sa aduca rezultatul la costuri cat mai apropiate de cele reale", spune Catalin Marinescu, presedinte Autoritatii pentru Reglementare in Comunicatii din Romania (ANCOM).

Dorin Odiatiu, director de marketing la Orange Romania, considera ca simetria tarifelor de interconectare ar fi solutia care ar trebui aplicata in acest moment, astfel incat utilizatorii finali sa obtina un beneficiu real.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1370 ori