Orange si Vodafone contesta in justitie amenzile CC

Marti, 15 Februarie 2011, ora 13:46
2151 citiri
Orange si Vodafone contesta in justitie amenzile CC

Orange Romania si Vodafone Romania vor contesta in justitie decizia Consiliului Concurentei prin care cei doi operatori de telefonie au primit amenzi in valoare totala de 63 milioane euro pentru abuz de pozitie dominanta, sanctiune pe care o considera "neintemeiata", relateaza Mediafax.

"Suntem profund surprinsi de aceasta decizie, pe care o consideram neintemeiata avand in vedere ca se bazeaza pe o interpretare eronata a faptelor din dosarul cauzei.

Astfel, sanctiunea aplicata este nejustificata si Orange Romania va contesta aceasta decizie in instanta.

Investigatia priveste termenii si conditiile agreate intre operatorii telecom pentru terminarea apelurilor internationale in Romania.

Dorim sa subliniem ca obiectul investigatiei nu se refera la relatia dintre Orange Romania si clientii de telefonie mobila din Romania", se arata intr-un comunicat al Orange Romania remis MEDIAFAX.

Reprezentantii operatorului afirma ca Orange Romania si-a desfasurat dintotdeauna activitatea pe piata in deplina conformitate cu legislatia in vigoare si cu regulile de concurenta.

Si Vodafone Romania va contesta decizia Consiliului Concurentei, oficialii operatorului aratandu-se "surprinsi si dezamagiti" de decizia institutiei.

"Suntem surprinsi si dezamagiti de decizia anuntata de Consiliul Concurentei in investigatia privind abuzul de pozitie dominanta fata de operatorul Netmaster Communications.

Vodafone Romania considera ca nu a intreprins nicio actiune care sa impiedice accesul Netmaster Communications la reteaua sa, in vederea derularii traficului de apeluri internationale, punct de vedere exprimat si pe parcursul investigatiei.

Vodafone Romania va contesta decizia Consiliului Concurentei in justitie", se precizeaza intr-un comunicat al Vodafone Romania remis MEDIAFAX.

Potrivit oficialilor operatorului, in perioada supusa investigatiei, Netmaster Communications a derulat trafic international de voce printr-un acord de interconectare incheiat anterior cu Vodafone Romania.

"Absenta unui contract specific pentru traficul international de voce se datoreaza refuzului Netmaster de a accepta aceleasi conditii contractuale oferite si celorlalti operatori, Netmaster solicitand la momentul respectiv un tratament preferential", au spus oficialii companiei.

Decizia anuntata de Consiliul Concurentei se refera la o investigatie demarata in anul 2006, ca urmare a unei plangeri depusa de Netmaster Communications SRL, cu privire la o posibila incalcare a Legii concurentei de Orange Romania, Vodafone Romania si Romtelecom.

"Decizia a fost adoptata luni, 14 februarie, intr-o sedinta a Consiliului Concurentei.

Orange a fost amendata cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro, reprezentand putin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor in 2010", a spus marti Chiritoiu, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca in cazul Romtelecom, ancheta este in curs de finalizare, chiar daca cele doua entitati au anuntat, la mijlocul anului 2006, ca s-a ajuns la o intelegere amiabila.

Orange Romania si Vodafone Romania sunt primii doi operatori locali de telefonie mobila. 

#orange romania, # vodafone romania, # orange, # vodafone, # amenda, # consiliul concurentei , #stiri Orange Romania