Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orange Romania da afara sute de angajati

Orange Romania da afara sute de angajati

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, va renunta la cateva sute de angajati temporari din call center, au anuntat surse din cadrul companiei.

Aceleasi surse, citate de Ziarul Financiar, spun ca operatorul ar putea alege sa isi externalizeze call center-ul, cu exceptia echipei dedicate clientilor de business.

Angajatii vizati de aceasta masura lucreaza in cadrul diviziei Customer (Clienti) al companiei, majoritatea fiind din Departamentul de Relatii cu Clientii (Help Line) care are in total aproximativ 300 de oameni.

Singurele departamente din Customer neafectate de aceasta masura sunt Reclamatii (Problem Solving) si Plati (Credit and Collection), au mai precizat sursele citate.

"Colaborarile cu agent de munca temporar sunt incheiate in functie de diferitele faze de dezvoltare ale unor departamente sau proiecte si pentru nevoi specifice. Orange Romania are contracte pe durata determinata incheiate cu diversi furnizori, nu numai cu cel citat.

La expirarea contractelor, in functie de prioritatile de business, managementul hotaraste in ce departamente sau pe ce proiecte este justificata prelungirea acestora", au mentionat reprezentantii companiei. Orange Romania are in total aproximativ 3.000 de angajati.

In prezent, in centrele de relatii cu clienti pe care Orange le are in Bucuresti, Cluj si Timisoara lucreaza aproximativ 700 de angajati (cu contracte pe durate determinate sau nedeterminate) si 300 de consultanti externi.

"De asemenea, am externalizat anumite activitati din departamentul tehnic si luam in considerare optiunea extinderii acestui proces, insa numai in conditiile in care furnizorii pot sustine nivelul de calitate pe care il solicitam", a mai spus Popescu.

Veniturile Orange Romania, subsidiara a operatorului France Telecom, au crescut in primele noua luni ale anului trecut cu 8%, la 977 mil. euro, in timp ce numarul de clienti a urcat cu 9,6%, la 10,2 milioane de utilizatori.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4316 ori