Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Internet wireless gratuit, o realitate romaneasca

Internet wireless gratuit, o realitate romaneasca
Lipsa unor produse de internet mobil indeajuns de ieftine pentru a fi folosite la scara mai larga si limitele tehnicilor in sine au facut ca publicul din clasa medie si business sa fie tot mai receptiv la solutiile de acces wireless gratuit pe care le pun la dispozitie restaurante, puburi si cafenele romanesti.Fenomenul este in proces de dezvoltare, fiind insa si el ultra-limitat la zonele centrale din orasele foarte mari precum Bucuresti sau Constanta. Proprietarii de localuri din categoriile superioara si premium au inteles ca isi pot fideliza clientii daca le ofera internet gratuit ca si un banal accesoriu.
Solutiile wireless la nivel de spatiu limitat (un restaurant, un pub sau macar o parte din acel local) pot fi accesate de clientii ce poseda un notebook sau alt dispozitiv prin prisma caruia se pot conecta la internet. Oferirea de internet wireless gratuit se incadreaza si in politica de marketing a unui local, caci astfel se atrag si consumatorii ce nu vor compromisuri in privinta comunicatiilor mobile.

Ca si exemple, in Bucuresti exista restaurantul Newton din zona Piata Gemeni (fosta piata Galati), iar in Constanta este Amster"s, pe Bulevardul Tomis, langa BT Cafe, o alta locatie premium. Mai mult decat atat, si in Romania au aparut hoteluri si pensiuni (adresate in special turistilor straini) unde conectarea wireless la internet este gratuita pentru clientii respectivelor locatii.

Ca si alternative, in prezent internet mobil ofera in primul rand Zapp prin Zapp Internet Express (abonamente CDMA - EVDO care incep de la 9 USD plus TVA pentru 5 ore si ajung pana la 39 USD plus TVA pentru 100 de ore) si Orange (modem mobil USB - EDGE, card EDGE, costuri pe trafic sau pe timp - internet nelimitat cu 70 USD). Pe langa costurile ridicate, astfel de oferte de la Zapp si Orange au si dezavantajul acoperirii, inca destul de slabe si in unele zone din marile orase.

Teoretic, conectarea unui notebook la internet se poate face si prin multe telefoane mobile prin GPRS sau EDGE (Orange Romania, Connex Vodafone, Cosmote Romania), dar viteza este foarte mica si costurile sunt, si in acest caz, destul de mari.



Smart Financial


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 907 ori