Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orange Romania: mai multi clienti, dar venituri mai mici anul trecut

Orange Romania: mai multi clienti, dar venituri mai mici anul trecut


Veniturile Orange Romania au scazut usor anul trecut, cu 2,6%, la 913 milioane de euro, rezultatul fiind afectat printre altele de impactul noilor tarife de interconectare, in timp ce numarul de clienti a crescut la 10,283 milioane.

Excluzand impactul deciziilor autoritatilor de reglementare a pietei telecom, privind scaderea tarifelor de interconectare, veniturile Orange in Romania au crescut anul trecut cu 0,8% fata de anul anterior. Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor, sunt platite intre operatori pentru convorbiri in afara retelei.

In trimestrul al patrulea, veniturile s-au situat la 233 milioane de euro, comparativ cu 243 milioane de euro in aceeasi perioada a anului anterior, potrivit datelor publicate, miercuri, de grupul France Telecom, care controleaza compania.

Trimestrul al patrulea a fost cel mai bun al operatorului telecom pe ansamblul anului trecut in Romania, cu 233 de milioane de euro, fata de 232 milioane de euro in trimestrul al treilea, 228 milioane de euro in trimestrul al doilea si 220 milioane de euro in primele trei luni ale anului.

Numarul de clienti a urcat usor comparativ cu sfarsitul anului 2011, de la 10,262 milioane de utilizatori la 10,283 milioane la finele anului trecut. In trimestrul al treilea din 2012, Orange Romania avea 10,243 milioane de clienti.

Venitul mediu anualizat pe utilizator (ARPU) s-a situat la 79 de euro in trimestrul al patrulea, cu o pondere a incasarilor din servicii de date in ARPU de 23,1%, in urcare atat fata de 17,8% in perioada similara anului 2011, cat si comparativ cu 20,6% in trimestrul al treilea din 2012.

Principalii competitori ai companiei pe piata locala sunt Vodafone Romania si Cosmote, parte a grupului elen OTE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1721 ori