Orange Romania vrea avizul CNA pentru retransmiterea prin satelit a 13 programe TV

Joi, 02 Mai 2013, ora 16:47
1910 citiri
Orange Romania vrea avizul CNA pentru retransmiterea prin satelit a 13 programe TV

Orange Romania a solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii CNA.

Potrivit documentelor depuse la CNA, SC Orange Romania SA a cerut aprobarea de a retransmite prin satelit (DTH) un numar de 13 programe TV, intre care televiziunile operate de Pro TV S.A. si Trinitas TV.

Orange Romania intentioneaza sa retransmita aceste televiziuni din localitatea Issy Les Moulineaux, Franta.

Membrii CNA urmeaza sa analizeze solicitarea Orange Romania intr-una dintre sedintele viitoare ale Consiliului. In mod traditional, membrii CNA se intalnesc in sedinte publice de doua ori pe saptamana (martea si joia).

Conform articolului 74 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, "(1) Retransmisia de servicii de programe de catre distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu. (2) Pentru obtinerea avizului distribuitorii au obligatia de a comunica Consiliului structura ofertei de servicii de programe retransmise".

Daca CNA va elibera avizul solicitat, Orange Romania SA poate sa se lanseze efectiv pe piata de retransmisie de televiziune prin satelit, dominata in prezent de companiile RCS&RDS, Romtelecom si UPC Romania.

Ziarul Financiar a relatat, in luna martie, ca Orange Romania a semnat un contract cu SES, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicatii prin satelit din lume, pentru a lansa pe piata locala servicii de televiziune prin satelit (DTH).

Compania internationala de sateliti SES, care opereaza sistemul de sateliti Astra, are sediul central la Luxemburg si are operatiuni si pe piata din Romania.

Orange Romania este cel mai mare operator local de telefonie mobila dupa numarul de clienti si cifra de afaceri. Compania Orange Romania este detinuta de grupul France Telecom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Orange retransmitere programe TV, #Orange CNA , #Management